ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українці можуть працювати по безвізу не тільки в Польщі

    28 березня 2024 четвер
    80 переглядів
    Бажаючі офіційно працювати в Європі також можуть скористатися безвізом

    Як виявилось, безвізовий режим України з ЄС – знахідка не лише для туристів та затятих шопоголіків. Бажаючі офіційно працювати в Європі теж можуть ним скористатися.

    І хоча умови безвізу працевлаштування українців в ЄС на підставі біометричного паспорта не передбачають, деякі країни Євросоюзу вже ж змінюють своє законодавство таким чином, щоб це стало можливим. Першою офіційно працювати на своїх теренах в рамках безвізового режиму з ЄС українцям дозволила Польща. Тож тепер українцям для виконання легальної роботи в Польщі робоча віза не потрібно – достатньо мати біометричний закордонний паспорт і запрошення від роботодавця.
    Тепер ж роботу по безвізу українцям пропонує і Угорщина. Про це зараз активно пишуть усі провідні угорські ЗМІ (Index, Napi, HVG та інші) посилаючись на запит міжнародної юридичної компанії Baker & McKenzie та відповідь на нього Міністерства економіки Угорщини.
    Варто сказати, що спрощена процедура працевлаштування діяла в Угорщині для громадян України і Сербії ще з липня 2016 року. Вона полягала у тому, що українці могли в’їжджати в Угорщину по туристичній візі, а вже потім працевлаштовуватись, отримавши безкоштовний дозвіл на роботу.
    Із введенням безвізу ця процедура не змінилась, а лише стала ще простішою, адже українці тепер мають право їхати в Угорщину без жодних віз, лише на підставі біометричного закордонного паспорта. Вже на місці громадянам України для працевлаштування потрібно буде отримати дозвіл на працю (безкоштовний), що по часу займає не більше 1 дня, і тоді вони зможуть офіційно працювати в Угорщині протягом 90 днів. Для тривалішого легального перебування на території цієї країни слід буде оформлювати дозвіл на проживання.
    Шляхом легалізації працевлаштування українців в Угорщині в рамках безвізу уряд країни намагається вирішити проблему нестачі кадрів на угорському ринку праці. Зокрема Угорщина відчуває гостру потребу у працівниках зі сфер IT, електроніки, виробництва і будівництва. Також безліч вакантних посад чекають на швачок, медсестер, водіїв, столярів, інженерів та ін. Для отримання дозволу на працевлаштування в Угорщині достатньо документа, що підтверджує кваліфікацію особи у тій чи іншій сфері.
    Про зацікавлення в Угорщині працівниками з Сербії чи України красномовно говорять цифри. Лише протягом останнього року там було видано більше 6 тисяч дозволів для працевлаштування робітників з сусідніх країн, що не є членами ЄС, а загалом з 2004 року цей показник склав 65 тисяч.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору