ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Літо і алкоголь: як правильно пити у спеку

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Як різні види алкоголю впливають на організм в спеку

    Якщо градусник показує більше 30 С, то алкоголь не рекомендується вживати взагалі.


    Універсальне правило для випивання в будь-якій обстановці – один стандартний напій (коктейль або шот) на годину і не більше трьох-чотирьох порцій алкоголю за вечір.


    Медики застерігають: на спеці різко знижується алкогольний контроль організму і шанси сильно сп’яніти навіть від невеликої дози спиртного зростають. Алкоголь підвищує кров’яний тиск, створюючи додаткове навантаження для судин і серця, і порушує терморегуляцію. Він діє як сечогінний засіб і сприяє зневодненню, що може закінчитися тепловим ударом.


    Найчастіше наслідок вживання алкоголю на пляжі – засипання під прямими сонячними променями і обгоріла шкіра. Але все може закінчиться набагато серйозніше: статистика стверджує, що близько половини смертей на пляжах можна було б уникнути, якби потерпілі не випили перед купанням.


    У спеку не варто вживати енергетичні напої для підвищення своєї працездатності. Вживання суміші енерготоніків і алкоголю спочатку збуджує активність працездатності людини, але потім призводить до швидкого изнурению організму. Алкоголь і спека призводять до зневоднення, а кофеїн, що міститься в енергетика, має сечогінну дію і сприяє ще більшій втраті рідини.


    Баночні коктейлі містять велику кількість горілки і створюють підвищене навантаження на печінку і нирки.


    Безпечна денна доза пива – не більше 1 л світлого напою в добу. Більша кількість негативно вплине на стан підшлункової залози.


    Текіла, горілка і віскі сильно зневоднюють організм в спеку, приводячи до спазмів судин. А коньяк, який розширює судини, викликає надмірне потовиділення.


    Шампанське – досить підступний напій. Вуглекислота (тобто бульбашки) допомагає алкоголю швидше всмоктуватися в кров.


    Гарне сухе вино в спеку пити можна, але не більше двох келихів і не на голодний шлунок.


    Найбезпечніші з точки зору спеки – охолоджуючі коктейлі з м’ятою, мате, лаймом (типу мохіто).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору