ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Стражі кордону задокументували 7 випадків пропонування хабарів українцями та іноземцями!

    28 березня 2024 четвер
    64 переглядів
    Держприкордонслужба України інформує...

    Протягом доби прикордонники задокументували 7 випадків пропонування неправомірної вигоди громадянами, за якими прикордонниками до Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

    Так, сьогодні вночі в залізничному пункті пропуску «Зернове» громадянин Узбекистану пропонував прикордоннику хабар. Під час здійснення прикордонного контролю поїзда «Москва-Кишинів» охоронці кордону виявили наявність в наданому ним паспортному документі 2-х підроблених відміток Держприкордонслужби . Під час з'ясування походження відміток, іноземець з метою «вирішення питання» запропонував прикордоннику неправомірну винагороду у сумі 3 тисяч російських рублів, на що отримав категоричну відмову.

    А громадянин Молдови, аби незаконно в’їхати в Україну, запропонував

    прикордоннику 50 доларів хабара. Він прибув в пункт пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею, на в’їзд в Україну. В ході оформлення подорожуючого прикордонники встановили, що громадянину заборонено в’їзд в Україну через порушення українського законодавства. Особі було роз’яснено причини відмови у пропуску через кордон та запрошено в службове приміщення для складання відповідних документів. В ході бесіди громадянин натякнув прикордоннику, що, не дивлячись на вимоги закону, він таки хоче перетнути кордон та запропонував хабар у розмірі 50 доларів США. Від неправомірної вигоди співробітник прикордонної служби також відмовився.

    За хабар потрапити до окупованої території намагалась громадянка РФ.

    Так, учора до контрольного пункту «Чонгар» в напрямку тимчасово окупованої території АР Крим прибула громадянка Російської Федерації. Під час проходження паспортного контролю прикордонники Бердянського загону виявили відсутність у неї спеціального дозволу для перетину адміністративної межі. Разом з тим, громадянка вирішила «владнати проблему» і в паспорт поклала одну тисячу гривень. Від такої неправомірної винагороди прикордонники відмовились, а на місце події викликали співробітників Національної поліції для фіксації порушення.

    Ще у чотирьох випадках прикордонники Донецького, Краматорського та Білгород-Дністровського загонів зафіксували пропонування хабарів на загальну суму 1100 гривень на лінії розмежування та на українсько-молдовському кордоні. Про що було також повідомлено співробітників поліції.
    Держприкордонслужба України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору