ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Апокаліпсис не за горами: вчені опублікували вражаючу статистику

    24 квітня 2024 середа
    79 переглядів
    Жахлива статистика вчених: 7 мільярдів тонн сміття знаходиться на землі

    З 1950 року було створено понад 9 мільярдів тонн пластику, і велика частина досі знаходиться навколо.


    Нове дослідження, яке включало моніторинг глобального виробництва і розподілу пластмас показало, що ще 2 мільярди тонн створеного пластику використовується. Сім мільярдів тонн знаходяться на Землі, як сміття на звалищах, або в навколишньому середовищі, включаючи океани, де він був виявлений всередині китів і животах мертвих морських птахів, які приймали його за їжу.


    Невелика кількість пластику знищується сміттєспалювальних установках. Незважаючи на той факт, що пластик стає майже непорушними горами сміття на суші і закрученими вихорами сміття у відкритому морі, люди продовжують збільшувати його обсяг. У дослідженні говориться, що половина одноразово використаного пластика була створена за останні 30 років.


    Самий прибутковий ринок пластика - це упаковка. При переробці він може бути у вигляді пляшки з водою, контейнера для ланчу, морозива або чашки з одноразової трубочкою.


    "Якщо поточні тенденції продовжаться, дослідники передбачають, що до 2050 року в навколишньому середовищі буде викинуто понад 13 мільярдів тонн пластику", - йдеться в заяві Американської асоціації розвитку науки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости