ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Подорожі в ЄС: що чекає на власників старих водійських прав

    25 квітня 2024 четвер
    77 переглядів
    Українцям розповіли, чи можна до Європи зі старими водійськими правами

    Останнім часом у ЗМІ з'являється інформація про те, що в рамках Угоди про асоціацію Україна зобов’язана до кінця року перевести водійські права у відповідність зі стандартами Євросоюзу. Чи так це насправді пояснили у Головному сервісному центрі МВС.


    За словами глави сервісного центру МВС Владислава Криклія , Україна не зобов’язана вже зараз запроваджувати ті правила, які прописані у директиві. Ця директива перш за все несе рекомендаційний характер.


    В першу чергу слід розглянути ті норми, які пропонує директива та подати їх на розгляд парламентарям, а вже після затвердження Верховною Радою нових правил, МВС проінформує населення про усі зміни.


    По-друге, чиновник запевнив, що українці після впровадження нових "європейських" водійський посвідчень, зможуть виїхати за кордон і зі старими зразками.


    Нові водійські права видаватимуться тим, хто отримує їх вперше, або змінюватиме старі. Але це буде можливо після прийняття Україною відповідних норм.


    "В Україні вже видаються національні посвідчення водія, які відповідають частково нормам ЄС. А оскільки закон зворотної дії не має, то у разі прийняття нами нових норм громадяни не повинні будуть міняти посвідчення водія у терміновому порядку", - пояснив Криклій.


    Нові правила вводять для того, щоб покращити безпеку на дорогах, забезпечити громадянам вільний рух тих людей, які проживають чи працюють у країнах ЄС. Українців запевняють, що для короткострокових поїздок достатньо й інших водійських прав.


    Проте власники безстрокових водійський посвідчень не зможуть користуватися ними в Євросоюзі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору