ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Реформа освіти: чого чекати майбутнім медикам

    19 квітня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    Міністерство охорони здоров'я хочуть провести оптимізацію мережі вузів

    Міністерство охорони здоров'я України має намір "підчистити" мережу вищих навчальних закладів, залишивши з них найкращі.


    Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Лінчевський.


    "Треба проводити оптимізацію мережі вузів і скорочувати обсяги набору студентів деякими з них. Так ми зможемо збільшити фінансування тих ВНЗ, які працюють якісно. Але про оптимізацію жоден популіст вам не скаже", – заявив Лінчевський.


    Для абітурієнтів планується ввести прохідний поріг у 150 балів і використовувати "широкий конкурс", який запровадило Міністерство освіти в 2016 році. Через це вищі навчальні заклади з числа кращих отримають більше студентів. Тим часом, в "слабкі" ВНЗ можливо взагалі ніхто вступати не буде.


    Таким чином, оптимізація пройде "природним" шляхом. Для того, щоб абітурієнти робили висновки про якість освіти і "вирішили своїми ногами, якому медуніверситету жити", по кожному навчальному закладу заплановано виведення результатів "Крок".


    Заступник міністра зазначив, що починаючи з середини 90-х років, кількість університетів розросталась. Тим часом, абітурієнтів ставало все менше. Через це, на сьогоднішній день в країні вийшло занадто багато викладачів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору