ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Друга сторона медалі оновленої площі Героїв у закарпатському Берегові

    29 березня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    Відгриміли фанфари в Берегові з приводу відкриття оновленої площі Героїв

    Відгриміли фанфари в Берегові з приводу урочистого відкриття оновленої площі Героїв. Але у багатьох почали виникати й деякі інші, протилежні захвату запитання ...

    По-перше, в яку копійчину обійшлося це оновлення? Бо, наприклад, бруківку в парку клала бригада аж із Львівщини, а сам камінь возили здається, із Житомирщини. Невже на Берегівщині немає кваліфікованих бригад, які теж вміють класти бруківку, а треба було запрошувати хлопців аж із-за гір? Зрозуміло, виплачуючи їм відповідні відряджувальні компенсації. Чи із львів’янами легше домовлятись про відкат?

    Ще більш парадоксально, що для «чорнових» робіт, себто вивезення сміття, зайвого грунту, його розпушування на інших ділянках, вирівнювання тощо, що не потребує кваліфікації, міська влада запросила бригаду з сусідніх Виноградівського та Іршавських районів. З денним заробітком 300 гривень. Невже за таку суму не можна було знайти місцевих «виконавців» не складної роботи? До того ж, для «легіонерів» зняли окремий будинок, де вони проживали упродовж тижня, а на вихідні їхали додому. У скільки ж обійшовся такий «десант»?

    А від приїжджих довелося чути: «Кому поставлений цей пам’ятник?» адже на ньому жодного напису чи символу, тільки у підніжжя, якщо підійти зовсім близько, можна побачити табличку, на якій маленькими літерами викарбовано, що колись на монументі значилися такі-то імена радянських воїнів. Увесь світ згадує солдат, які визволяли Європу від коричневої чуми. А ми сором’язливо ховаємо їх імена під мікроскопічними буквами.

    Валерій Разгулов
    75998-.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору