ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міносвіти вразило своєю логікою

    20 квітня 2024 субота
    92 переглядів
    Держзамовлення на деякі спеціальності різко скоротилася

    У цьому році кількість бюджетних місць у ВНЗ зменшиться майже на 17%. У Міністерстві освіти і науки прокоментували таке рішення досить своєрідно. Чиновники вважають, що студенти спеціальностей, які в майбутньому будуть отримувати гідну зарплату, можуть повчитися і на контракті.


    Про це на прес-конференції заявив директор департаменту вищої освіти Міносвіти Ігор Шаров.


    Обсяги держзамовлення для бакалаврів зменшено на спеціальності "Економіка", "Право", "Міжнародне право", "Туризм" і "Готельно-ресторанна справа".


    "Я не хотів би сказати, що за цими спеціальностями в Україні немає роботи. Робота є. Ті люди, які мають відповідні таланти, її знаходили, і будуть знаходити в цих напрямках. Але ми вважаємо, що, з огляду на певну наповненість ринку праці за цими спеціальностями, нічого страшного в тому, що ті, хто будуть вчитися по ним, більший відсоток з тих, хто буде вчитися за цими спеціальностями, будуть надходити не на державні кошти. Це цілком виправдано, оскільки саме на цих спеціальностях сьогодні найвищі зарплати, котор е дозволяють виправдовувати витрати на контрактне навчання ", - сказав він.


    Політик пояснив, що в пріоритеті у уряду технічні, природничі, аграрні спеціальності, де зараз "не так просто виправдати витрати на контрактне навчання".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору