ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Щоб зареєструвати шлюб за добу в місті Ужгороді...

    16 квітня 2024 вівторок
    270 переглядів
    Ужгород. Як укласти шлюб за одну добу?

    Які кроки необхідно виконати для цього?

    З метою апробації європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, спрямованих на створення сприятливих умов для отримання фізичними особами адміністративних послуг у зазначеній сфері, та для забезпечення реалізації гарантованого державною права на шлюб, зокрема для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 502-р запроваджено реалізація пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем.
    Організацію проведення державної реєстрації шлюбу в рамках пілотного проекту в місті Ужгороді проводять Закарпатський музей народної архітектури та побуту, адреса м.Ужгород, вул.Капітульна,33а, тел 3-63-52,факс 3-72-27, Закарпатський академічний обласний театр ляльок, адреса м.Ужгород, вул.Театральна, 8, тел. 63-05-67,факс 3-30-49, Закарпатська обласна філармонія, адреса м.Ужгород , вул. Театральна, 10, тел.61-33-22. Факс 61-33-22. Перевагами пілотного проекту «Шлюб за добу» є спрощена процедура державної реєстрації шлюбу, відсутність необхідності звернення до відділів ДРАЦС, проведення реєстрації шлюбу у час та у місці, обраному нареченими. області.
    Для того, щоб зареєструвати шлюб за добу необхідно виконати прості кроки.
    Крок 1 - обрати дату та місце реєстрації шлюбу шляхом звернення до вищезазначених організаторів, будівлі яких знаходяться в історичному центрі міста та пристосовані для проведення подібних заходів.
    Крок 2 - підготувати документи для реєстрації.
    Нареченим необхідно підготувати та надати наступні документи:
    1. Паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства. У разі, якщо заявником є іноземець, особа без громадянства, додається документ, що підтверджує законність його (її) перебування на території України.
    2. У разі, якщо заявники або один з них раніше перебували у шлюбі - документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, якийєнедійснимтощо).
    3. Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами на українську мову, засвідченому в установленому порядку (вірність документів має бути засвідчена дипломатичним представництвом або консульською установою України, посольством (консульством) держави, громадянином якої є іноземець (країни постійного проживання особи без громадянства), Міністерством закордонних справ, іншим відповідним органом цієї держави абонотаріусом).
    Крок 3 - удвох, в обраний час, в обраному місці зареєструвати шлюб та отримати свідоцтва про укладення шлюбу.
    Механізм надання даної послуги доволі простий, чоловік та жінка, за умови досягнення шлюбного віку або отримання в судовому порядку прав на шлюб, звертаються до організатора державної реєстрації шлюбу (незалежно від місця проживання та громадянства), обирають місце та час реєстрації, узгоджують з організатором всі процедурні питання. Після цього між організатором і заявниками укладається договір у письмовій формі, подається заявка на проведення державної реєстрації шлюбу, сплачується державне мито та платні послуги.Подана заявка невідкладно передається до відділу ДРАЦС.
    Працівник відділу ДРАЦС перевіряє документи, складає та надає на підписання нареченим заяву про державну реєстрацію шлюбу, після чого забезпечує проведення державної реєстрації шлюбу, в тому числі урочистої церемонії весілля у місці та в певний час, що були обрані нареченими. На підтвердження проведеної державної реєстрації видаються свідоцтва про шлюб. Відомості про реєстрацію шлюбу вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану громадян у встановленому законодавством порядку.
    Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Ужгороду Ужгородського міськрайонного управління юстиції у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору