ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На закарпатті знайшлося подружжя з півсотнею дітей

    19 квітня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Диво сім`я на Закарпатті виховалa 67 дітей

    На Закарпатті живе особлива родина – подружжя Марія та Василь Луцьо за 13 років виховали 67 дітей без жодної допомоги від держави.


    Історія сімейства почалася з того, що його глава побачив по телевізору передачу про дітей-сиріт і дуже розчулився. Тоді чоловік запропонував дружині прийняти в дім одного з них, пише "Високий замок".


    Сама Марія Іванівна двадцять років пропрацювала у пологовому будинку і за цей час не раз бачила, як горе-матусі відмовляються від власних немовлят, лишаючи їх напризволяще у медичному закладі. Тож жінка охоче пристала на пропозицію чоловіка.


    Тоді сім'я мала великий будинок в Ужгороді, чоловік займався бізнесом, не бідували. Спочатку подружжя почало возити в інтернат солодощі, одяг та іграшки від церковної громади. Щотижня, в неділю, забирали кількох сиріт до себе на обід.


    На виховання вирішили брати тих, хто закінчує школу і кому немає куди йти після інтернату. Для початку прийняли трьох дівчат.


    Потім до них приєдналися кілька хлопців. Але з часом подружжя переконалося: виховувати різностатевих підлітків важко, бо "грають гормони", тож відтоді приймали лише дівчат.


    Кожній дитині Луцьо допомагають знайти свій шлях у житті – видають заміж, знаходять роботу, окреме житло. А потім відчиняють свої двері для нових вихованців. Наразі в будинку їх мешкає 9. Але було й таке, що одночасно жили аж 16 дівчат.


    До речі, щоб усім вистачало місця, для сиріт збудували величезний будинок у селі Палло Ужгородського району. Там є усе необхідне – просторі кімнати, вітальня, кухня і навіть спортивна зала.


    Марія Іванівна намагається привити "донькам" любов до домашнього затишку, куховарства, навчає їх прибирати і дбати про сімейне вогнище.


    "Щороку комусь вибиваємо житло, хоча б у гуртожитку, хтось іде на свій хліб. Усі наші дівчата чи навчаються, чи працюють. Наприклад, швачками, кухарями, майстром з манікюру. Наша мета як батьків – навчити їх жити серед людей, стати хорошими мамами та дружинами. Цього року беремо ще двох", - розповіла названа матір.


    Варто зазначити, що за 13 років сім'я Луцьо жодного разу не скористалася державною підтримкою.


    Адже офіційно не вдочеряє дівчат і не є ані будинком сімейного типу, ані прийомною родиною.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору