ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи стануть на Закарпатті якіснішими дороги за 180 мільйонів гривень? (ФОТО)

    23 квітня 2024 вівторок
    82 переглядів
    Переплюнемо Європу?

    Зараз не вщухають розмови про так званий «дорожній експеримент» на Закарпатті. Перші дороги вже почали ремонутвати.

    Цього тижня дорожники продовжили капітальний ремонт траси «Мукачево – Рогатин» у Рахівському районі.
    – Зараз іде відновлення проїжджої частини в межах с.Лазещина і Ясіня, – повідомляє Геннадій Москаль. – Роботи ведуться за останніми технологіями – встановлюється «подушка» з щебеню, на яку кладуть кілька шарів основного й вирівнювального асфальту. Паралельно на узбіччях дорожники роблять водовідведення з бетонними стінками. Це одна з головних транспортних артерій Закарпаття, яку періодично доводиться латати ямковим ремонтом. У цьому місці ямки востаннє латали років десять тому. Після завершення капітального ремонту «Мукачево – Рогатин» перетвориться на трасу європейського зразка, по якій вільно рухатимуться як малолітражки, так і багатотонні фури. Ремонтні роботи фінансуються з перевиконання митницею планових надходжень (так званий «дорожній експеримент»). Тільки до кінця липня область отримає від «дорожнього експерименту» загалом понад 180 мільйонів гривень.
    75808-1.jpg
    Нагадаємо, пілотний "дорожній" проект торкнувся спочатку Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, далі Києва і лише в цьому році, у останню чергу, Закарпаття.
    Але ж він мав стартувати саме з нашого краю! Бо згідно з його умовами, половина зібраних зверх плану митних надходжень повинна залишатися в регіонах і направлятися на ремонт доріг. Але ж де більше кордонів і митниць, як не у нас? Де в той же час найбільших потік європейців? І де такі жахливі дороги?
    Тож що робили закарпатські депутати всі попередні роки? І ми їм настільки повинні бути вдячними за те, що область аж тепер долучилася до експерименту…
    Тай то невідомо, якими будуть результати.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору