ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українських водіїв "європеїзують"

    28 березня 2024 четвер
    40 переглядів
    Кабмін впровадить директив Євросоюзу щодо водійських посвідчень

    Кабінет міністрів України завершить до листопада впровадження директив Євросоюзу щодо водійських посвідчень.


    Кожні 15 років 10 мільйонам водіїв доведеться міняти посвідчення. Відповідне впровадження, на думку автора дослідження організації "Український центр європейської політики" Світлани Майструк, необхідно для посилення захисту від підробок.


    Щоб отримати права, потрібно в обов'язковому порядку пройти медогляд. А для водіїв автобусів і вантажівок відповідна процедура буде більш ретельною, і документ видаватимуться максимум на п'ять років.


    "Для всіх водіїв у віці від 50 років також може бути введений обов'язковий медогляд кожні 5 або навіть 3 роки, залежно від того, як вирішить сама країна", - заявила Майструк.


    За словами експерта з питань транспорту Володимира Каськовецького, водії вантажівок і автобусів зобов'язані відслідковувати стан здоров'я, а також набувати специфічні знання та навички на курсах. Їм доведеться, згідно із директивою, підтверджувати це в рамках навчальної програми кожні п'ять років.


    Саме так роблять в Європі.


    "Ми також пропонуємо встановити в посвідченнях мікрочіпи. Наші сервісні центри вже забезпечені всім необхідним обладнанням, це убезпечить людей від підробок", - розповів начальник головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.


    За його словами, Верховна Рада отримає вже доопрацьовані законопроекти у вересні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору