ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лісівники Ужгородщини зайняли призове місце у «Татранській косьбі – 2017» (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ інформує...

    У Словаччині відбулися щорічні міжнародні змагання із сінокосіння «Татранська косьба» та приготування бограчу «Шпіца гуляш» в рамках екологічної акції «Охорона екосистем лук».

    Головні організатори змагань і свята – Татранський національний парк і Міністерство народного господарства та розвитку Словаччини.
    Учасниками змагань були 27 команд зі Словаччини, Чехії, Польщі, Бельгії, Литви, Угорщини та України. Лісівники Ужгородського лісгоспу представляли на даному міжнародному заході Україну. До складу української команди увійшли директор Ужгородського лісового господарства Василь Кий, провідний інженер Віталій Ковальчук, лісозаготівельники Юрій Конкус та Іван Шовш.
    Масштабне лісове дійство проходило на території Татранського національного парку (с. Татранська Яворіна в Словаччині). Змагання з косіння заключаються в тому, що лісівникам треба у найкоротший час та якісно викосити смугу трави завширшки 4 м та 50 метрів довжиною. Крім того, потрібно приготувати смачний бограч. Цими елементи лісової культури повинні володіти всі лісівники. І свою майстерність вправно продемонстрували лісові господарники нашого краю. Цьогорічне приготування смаколиків ужгородськими лісівниками настільки сподобалося словацьким колегам, що вони виявили бажання перейняти досвід і в майбутньому провести конкурси на Закарпатті.

    Під час напруженої боротьби перше та друге місце команди з Татранського національного парку, а ужгородські лісівники посіли третє призове місце із 27 команд.

    Прес–служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору