ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Бери приклад з японців: як не отруїтися суші влітку

    19 квітня 2024 п'ятниця
    97 переглядів
    Пам'ятайте про 5 правил безпеки вибору і вживання суші

    Днями столицю потрясла історія з масовими отруєннями продукцією компанії "Суші Ленд Євразія" і "Суші Лайф". Кияни почали відмовляти собі в улюблених ласощах, побоюючись стати черговою жертвою несвіжої риби.


    Однак повністю виключати суші зі свого раціону - зовсім необов'язково. Досить пам'ятати про 5 правил безпеки вибору і вживання цього продукту.


    1. Стежте за годинником


    За словами досвідчених кухарів, суші й роли можуть зберігатися у холодильнику не більше трьох годин. За межами холодильника - у два рази менше - тобто, не більше півтори години.


    Тому варто всерйоз замислитися, перш ніж замовити доставку з ресторану, який знаходиться в годині їзди від дому. Особливо, у годину пік.


    Якщо ж ви хочете самі привезти роли додому і дочекатися приходу гостей через годинку, то обов'язково поставте суші у холодильник. А краще не ризикуйте із таким частуванням улітку.


    2. Відмовтеся від покупок суші та ролів у магазинах влітку


    У прилавках-холодильниках встановлена ​​загальна температура для всієї продукції, яка знаходиться за склом. І зазвичай вона не нижче 10 градусів, що занадто "жарко" для риби. До того ж, гарантувати, що суші приготували годину назад, вам ніхто не зможе.


    3. Холодна доставка


    Якщо ви все ж зважилися замовити роли з доставкою, переконайтеся, що кур'єр віз їх у спеціальному ізотермічному контейнері. Якщо температура на вулиці вище 20 градусів - поважаючий себе ресторан має обов'язково використовувати такий міні-холодильник.


    4. Подивіться на оглядовий прилавок


    Чимало суші-барів готують "за склом" або виводять сушиста у залу, щоб клієнт спостерігав за процесом створення страви. Це цікава фішка, але не більше. Насправді, санітарні умови таких робочих місць не відповідають нормам і не можуть гарантувати якість продукції. А ось на оглядовий прилавок, де виставлена ​​заморожена риба та інші інгредієнти, звернути увагу варто. Поруч із ним також має знаходитися дозвільна документація та інформація про постачальників.


    5. Суші на сніданок


    В Японії суші й роли подаються зранку. У ресторанах на узбережжі їх готують до першої години дня, адже використовують лише свіжоспійману рибу. В українських мережах свіжу продукцію - днем ​​із вогнем не знайдеш. Там використовують копчені або заморожені продукти. Проте, найменше ризику отруїтися суші з ранку - до настання полуденної спеки і одразу після ранкової поставки риби.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору