ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Європейці раздадуть безробітним українцям лопати

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Світовий банк навчить українських безробітних заробляти

    Світовий банк виділив десятки мільйонів гривень на реалізацію пілотного проекту “Рука допомоги”, покликаного допомогти українським безробітним. Проте це не буде звичайна фінансова допомога. Ці кошти підуть на те, щоб дати можливість заробляти людям, які залищились за бортом ринку праці.


    Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Реви на прес-конференції в Харкові.


    "На реалізацію в Україні ряду соціальних проектів Світовий банк виділив 300 млн доларів, в тому числі, 20 млн грн на реалізацію у 2017 році пілотного проекту "Рука допомоги", – сказав міністр.


    За словами міністра, суть проекту полягає у створенні механізмів для повернення на ринок праці безробітних, які задовільняються роллю споживача і живуть на допомогу.


    "З урахуванням світового досвіду, в рамках проекту всі бажаючі з числа безробітних отримають підтримку у працевлаштуванні, включаючи громадські роботи, а також, в обмін на бізнес-плани, складені за консультативної допомоги фахівців, безпроцентну фінансову допомогу в розмірі 65 тис. грн у вигляді обладнання та матеріалів для започаткування власної справи", – зазначив чиновник.


    Таким чином, українські безробітні отримають лопати – або справжні, для виконання громадських робіт, а бо ж у вигляді засобів для започаткування власної справи.


    За його словами, проект “Рука допомоги” розрахований на два роки.


    "Проект, що стартував наприкінці 2016 року, нині реалізується в Харківській, Полтавській та Львівській областях, при цьому Харківщина демонструє кращу динаміку зниження рівня безробіття, незважаючи на кількість переселенців",– додав міністр.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору