ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У сусідів Закарпаття вандали кинули "коктейль Молотова" в діючу синагогу... (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    86 переглядів
    У Львові вандали осквернили дві синагоги

    ...у Львові на вулиці Братів Міхновських, 4, а також написали образливі висловлювання в синагозі на вулиці Вугільній, 3.

    Про це повідомила директор Всеукраїнського єврейського благодійного фонду Хесед-Ар'є Адель Діанова, передає прес-служба Львівської міськради.

    "На вул. Міхновських у синагогу кинули "коктейль Молотова". Але в вікно не вцілили - він вдарився в стіну між вікнами, через що впав у двір, де і згорів. А на вул. Шолом-Алейхема, 12, де є колишній будинок єврейської громади, написали образливі написи - Геть єврейську владу і Жидів, пам'ятайте 1 липня, натякаючи на погроми, які відбувалися у Львові з 30 червня по 2 липня 1941 року, коли загинули 7 тисяч євреїв", - розповіла Діанова в коментарі zaxid.net.

    У свою чергу, в міськраді заявили, що засуджують акти вандалізму щодо євреїв.

    "Ми строго засуджуємо акти вандалізму, які сталися у Львові. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Звертаємося до правоохоронних органів, щоб максимально оперативно розслідувати ці дії. Львів завжди був, є і буде містом толерантним", - зазначив заступник мера Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

    У ніч на 21 червня у Львові хулігани розмалювали стелу на Площі Синагог.
    75648-1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору