ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ефект плато: п'ять причин, чому ви перестали худнути

    29 березня 2024 п'ятниця
    99 переглядів
    П`ять причин які заважають вам схуднути

    Нерідко люди, які намагаються схуднути, у певний момент досягають так званого ефекту плато, коли вага без причини перестає знижуватись.


    Людина продовжує старанно тренуватися, правильно харчуватися, але цифра на вагах не зменшується. Виявляється, є ряд чинників, що заважають прогресу, про які ви могли не підозрювати.


    1. Недосипання


    Якщо ви недостатньо часу проводите в обіймах Морфея, в організмі порушується гормональний баланс. У результаті гормони, які відповідають за контроль апетиту, працюють неправильно, і ви стикаєтеся з непереборним почуттям голоду. А ще недосип провокує стрес, що збільшує вироблення кортизолу, який теж заважає ефективному схудненню. Постарайтеся приділяти сну 7-8 годин на день.


    2. Недоїдання


    Аби схуднути, потрібно підкоригувати своє харчування, а не сідати на дієту. Сильні обмеження в калоріях можуть призвести лише до короткочасних результатів, але вже точно стануть причиною проблем із травленням. І часом незворотних.


    3. Голод


    Наш організм - дуже хитромудрий механізм. На випадок голоду в ньому передбачена спеціальна програма для збереження "резервних" жирових відкладень. Тому коли людина стрімко починає втрачати запаси, тіло може чинити опір. У такому випадку, краще зробити перерву на 1-2 тижні. У цей час зробіть упор на підтримку, а не на втрату кілограмів.


    4. Неправильний розрахунок


    Не знаючи калорійності їжі, яку ви споживаєте, легко перевищити норму і переїсти. Тому на початку дуже корисно рахувати калорії. Згодом ви вивчите приблизну калорійність і зможете розраховувати її на око.


    5. Захворювання


    Деякі хвороби заважають втрачати вагу. Один із яскравих прикладів - полікістоз яєчників, яким страждає кожна п'ята жінка. Крім зайвих кілограмів, це захворювання може призвести також до безпліддям. Лікарі настійно рекомендують правильно харчуватися, займатися спортом і побороти інсулінову стійкість, яка є першою ознакою діабету ІІ типу та проблем із серцем.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору