ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З 1 липня — зміни у правилах складання іспитів для отримання водійських прав (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    95 переглядів
    Водійське посвідчення як вартувало 201 гривню, так і буде коштувати

    З 1 липня 2017 року іспити для отримання водійських прав будуть здавати по-новому. А вже сьогодні на сайті сервісного центру МВС можна в тестовому варіанті перевірити свої знання.



    Головне нововведення – оновлення екзаменаційних питань щодо знання правил дорожнього руху. Їх автори впевнені, що тепер людина не буде стикатися з такими проблемами як: невідповідність питання категорії, низька якість зображення на ілюстративних матеріалах до питання, не буде робити помилки у випадках наявності двох правильних відповідей, складних або заплутаних формулюваннях.


    Всі питання пройшли відкрите онлайн-обговорення. Кожен день на адресу сервісного центру приходило близько ста пропозицій. Всього експерти опрацювали майже чотири тисячі відгуків і внесли 800 поправок до питань. Більшість стосувалися усунення двозначності в завданнях і відповідях.

    «Це той крок, який допоможе нам разом з населенням боротися з корупцією, позбутися всіх тих застарілих речей, які нам нагадували колишні МРЭУ, - впевнений начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. - Автошколи досі навчають за старими квитками. І принципова наша місія – зробити так, щоб вони вчили не за квитками, а знанням. Тому людям необхідно отримувати знання, вчитися і готуватися. Ми нічого нового не вигадували, це ті ж правила дорожнього руху».

    Що ж стосується оплати, то ціна не змінюється: водійське посвідчення як вартувало 201 гривню, так і буде коштувати. Здача іспиту – адміністративна послуга – 26 гривень.

    «І немає необхідності через те, що ми запустили нову систему екзаменаційних питань, приходити і перездавати, - продовжує Криклій. - Всіх, у кого є водійські посвідчення, одразу заспокою, ви залишаєтеся водієм з правом керувати транспортним засобом відповідної категорії».




    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору