ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як збільшити працездатність: шість простих способів

    20 квітня 2024 субота
    85 переглядів
    Вчені вияснили, як підвищити власну продуктивність в офісі

    Від роботи дохнуть коні, особливо робочі конячки відчувають це на самому початку тижня: шалений вікенд, втома, сімейні проблеми, затори, погана погода і аврал на роботі зведуть з розуму кого завгодно, проте дотримуватися дедлайнів - свята справа.


    Вчені впевнені, що підвищити власну продуктивність можна за допомогою правильної організації робочого простору. Фахівці запропонували 6 найдієвіших способів, які допоможуть зібрати думки до купи і швидше взятися за роботу. Отже, поїхали:


    1. Проблема криється в повітрі


    Нормальність температури для кожної людини різна: хтось мерзляк, а комусь вічно спекотно. Однак фахівці стверджують, що продуктивність підвищується при температурі 20-22 градуси, градус вище - і вона вже йде на занепад. З цього робимо висновок, що оптимальний показник - 21 градус тепла. До речі, в холодну пору року ми працюємо набагато краще, аніж влітку: при температурі 30 градусів мало хто може похвалитися активністю і бадьорістю, за статистикою продуктивність падає на 10%.


    2. Не сидимо в закритому приміщенні


    Домагаючись ідеальної температури, вдаючись до допомоги кондиціонера, слід пам'ятати, що приміщення все ж необхідно провітрювати: допоміжні пристрої лише створюють ілюзію свіжого повітря, хоча насправді лише ганяють старе. Тому регулярно провітрювати приміщення, "виганяючи" зайвий вуглекислий газ і пил: це буде вам коштувати 9% продуктивності.


    Просто чудово, якщо на вашому робочому місці встановлені спеціальні очисники та зволожувачі повітря і відмінно працює вентиляційна система.


    3. Рослина - найкращий друг


    Як виявилося, фікуси, пальми і звичайні квіти в офісі роблять співробітників на 15% активнішими: напевно, все завдяки магії. Серйозно, вчені не можуть чітко пояснити, чому рослини так добре впливають на людей. Єдине пояснення - зелень робить людей щасливішими, а щасливий працівник - найкращий працівник.


    4. Терміново змінюємо обстановку


    Ви коли-небудь пробували працювати з дому? Чи помічали, як можете виконати набагато більше задач просто тому, що вільно переміщаєтеся по квартирі, працюючи то за столом, то на ліжку, то на балконі або взагалі у ванній.


    Не забувайте про цей лайфхак і на робочому місці. Якщо у вашому офісі стуворо не стежать за тим, хто де сидить, користуйтеся відсутністю цього правила: періодично переміщайтеся зі звичного робочого місця на кухню або переговорну.


    5. Саме час для експериментів зі звуками


    Музика в принципі позитивно впливає на продуктивність мозку, однак якщо вам потрібно зосередитися на важливому завданні, вчені радять обрати класичну музику або лаунж: тобто, аудіозаписи без слів, щоб музика не відволікала, а лише сприяла атмосферному поглинанню. Це допомагає 88% працівників.
    Фахівці відзначають, що якщо робота не вимагає високої концентрації, можна включити поп-музику:


    вона допомагає в роботі 55% респондентів. Але це інші люди: вам, можливо, більше до душі джаз або рок, не бійтеся експериментувати.


    6. Хай буде світло!


    Якщо вам пощастило працювати в приміщенні з великими вікнами, і в будівлю потрапляє достатньо світла, ви справжній везунчик: денне світло вкрай позитивно впливає на вашу природну активність. Якщо ж для вас це небувала розкіш, подбайте про те, щоб на вашому столі стояла спеціальна LED-лампа: її висвітлення максимально наближається до звичайного денного світла. Це допоможе підвищити вашу продуктивність на цілих 37%.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости