ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Україні посилять правила дорожнього руху

    28 березня 2024 четвер
    80 переглядів
    В Україну прийдуть зміни до правил дорожнього руху

    Незважаючи на вжиті заходи, статистика ДТП на дорогах України щорічно демонструє негативні показники.


    Ось чому, спираючись на досвід своїх європейських колег, Державне агентство автомобільних доріг України прийняло рішення про впровадження європейської практики щодо профілактики порушень правил дорожнього руху. Так звані: «Traffic calming measures» (Заходи щодо пом'якшення трафіку).


    Під «Traffic calming measures» мається на увазі комплекс заходів, який буде направлений на примусове зниження швидкості транспортних засобів при в'їзді на територію населених пунктів. Даний комплекс вже досить добре зарекомендував себе в Європі. Це означає, що водієві буде практично неможливо проїхати такі обмежувачі руху зі швидкістю вище 60 км / год.


    На практиці дизайн українських доріг буде кардинально змінено. На проїжджій частині будуть обладнані спеціальні вигини для зниження швидкості руху автомобілів. Для пішоходів спорудять так звані «острівці безпеки», які будуть підніматися над проїзною частиною. А більшість перехресть переведуть на режим з круговим рухом.


    Цей європейський підхід значно ефективніше, так званих, «лежачих поліцейських», які зараз широко використовуються на українських дорогах. Адже «Traffic calming measures» не несе негативного впливу на автомобіль і не створюють дискомфорту для пасажирів самої машини.


    Настав час, коли слід говорити, про посилення штрафів за перевищення швидкості і зниження швидкісного режиму з 60 км / год до 50 км / год. Це прийнятий у всій Європі стандарт.


    - зазначив глава «Укравтодору» Славомир Новак.


    Крім того, планується впровадити інтелектуальні транспортні системи, що має на увазі автоматичний контроль за швидкістю транспортного засобу і зважування маси машини в процесі руху. Термін реалізації даної програми розрахований приблизно на три роки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору