ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Щасливі люди живуть менше: висновки вчених

    16 квітня 2024 вівторок
    75 переглядів
    Науковці кажуть, що це відчуття може принести багато неприємностей

    Науковці кажуть, що це відчуття може принести багато неприємностей.

    За їхніми словами, щасливі і безтурботні люди живуть менше, ніж похмурі, оскільки висока ступінь щастя зводить з розуму і змушує йти на невиправданий ризик. Вчені встановили, що щастя і навіть прагнення до нього - це погано, що це може нашкодити психіці, отруїти життя і навіть скоротити його тривалість.


    Про це стверджують фахівці з Єльського університету в США, з американського Університету Денвера і з Єврейського університету в Єрусалимі. Вчені з'ясували, що люди, яких в дитинстві характеризували як радісних і безтурботних, живуть в середньому менше, ніж їх похмуріші товариші.


    Переповненість відчуттям щастя - це проблема. Високий ступінь цього відчуття зводить з розуму, люди стають безпечнішими і схильними до ризику. А за ризиком, як відомо, йдуть і неприємності, які можуть вплинути на тривалість життя.


    Книги про те, як стати щасливим, теж приносять багато зла, стверджують вчені. Люди, які їх читають, починають гонитву за щастям, під час якої часто зіштовхуються з невдачами, а тому починають відчувати себе ще гірше, попереджають фахівці.


    Інша проблема в тому, що відчуття щастя просто недоречне: часто його доводиться пригнічувати (наприклад, щоб не засмучувати нещасних друзів), і це приносить серйозний дискомфорт.


    Нарешті, якщо людина щаслива, то зменшується її вміння мислити творчо. Науковці радять припинити хвилюватися про те, що люди повинні бути щасливі - це, дійсно, і принесе справжнє щастя.


    До речі, від щастя можна померти, як і від горя! Про це говорять вчені.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору