ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сонячний опік: перша допомога і профілактика

    28 березня 2024 четвер
    26 переглядів
    Що робити якщо ви вже отримали сонячний опік

    На вулиці вже досить спекотно, а сонце припікає сильно. Так без проблем можна отримати навіть сонячний удар, або ж опік. Саме про друге ми хочемо вам розповісти. Адже сонячний опік – це не тільки неприємно, але може бути і досить небезпечно, тому вам потрібно знати, як не згоріти на сонці, а якщо це вже сталося, то що робити при сонячному опіку.


    Як не отримати сонячний опік


    Спочатку нам потрібно дізнатися, у кого найбільша ймовірність отримати сонячний опік. Звичайно ж, у людей, які багато часу перебувають під прямим впливом сонячних променів. Це і відпочиваючі на морі, і любителі засмагати, і дачники, та й просто люди, які довго гуляють на вулиці в саму жарку погоду. Цим групам ризику в першу чергу знати як не отримати сонячний опік, і в цьому вам допоможе декілька досить простих правил:


    - Сонцезахисний крем: звичайно, його використання – це найпростіший і ефективний спосіб захисту від сонця. Наносити його потрібно хоча б за 20 хвилин до виходу на вулицю, і повторювати процедуру кожні дві години. Потрібно врахувати, що якщо ви будете купатися, то після впливу води, потрібно повторно наносити сонцезахистом крем.


    - Заховайтеся від сонця. Намагайтеся завжди носити шапку, це не тільки може запобігти сонячний опік, але і сонячний удар. Потрібно завжди пам'ятати, що від красивої засмаги, до опіку другого ступеня вас відділяє всього пара годин, тому намагайтеся контролювати своє перебування на сонці.
    - Треба оберігати свої губи. Дивно, але вони згоряють набагато швидше шкіри, так що потрібно завжди мати при собі бальзам для губ.


    Що робити якщо ви вже отримали сонячний опік


    Якщо ви не змогли стежити за своєю шкірою, і у вас вже почалися проблеми, то потрібно не дати їм розвинутися. Для цього є такі способи:


    - Прохолодний душ: опік від сонця майже нічим не відрізняється від звичайного: він завжди гарячий. Тому вам дуже допоможе прохолодна вода.


    - Заспокойте шкіру алое вера. Листя цієї рослини можуть полегшити сонячний опік. Якщо ж сама рослину на найближчому ринку у вас знайти не вийде, то можна купити звичайний крем з екстрактом алое вера. Намазуючи їм місце опіку, ви прискорите процес його загоєння.


    - Прийміть знеболюючий засіб. Перші кілька днів місце опіку може досить сильно боліти. Не потрібно намагатися повністю знеболити його холодною водою, або алое вера. Знеболювальне вам допоможе напевно.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору