ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Угорщині біля кордону із Закарпаттям — найдешевше житло в країні

    19 квітня 2024 п'ятниця
    111 переглядів
    Найдешевше угорське житло — біля кордону із Закарпаттям

    Ціни на вторинне житло у області Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) є одними з найнижчих в країні. Відносна стабільність зберігається хіба у обласному центрі Ніредьгаза та у місті Матесалка.

    Загалом, у середньому, квадратний метр нерухомості коштує 50-140 тисяч форинтів (180-500 доларів США). В селах житло значно дешевше, ніж у містах. Найдешевше квартиру чи будинок поблизу кордону можна придбати у Кішварді (50 км від закарпатського Берегова) – це 74.000 форинтів за метр (приблизно 270 доларів США). Одночасно у Матезалці ціні підскочили аж до 130.000 за кв. м.

    А лідером залишається Ніредьгаза. За цінами квартири тут обігнали навіть міста Сегед, Дьйор та Дебрецен. У травні середня вартість нерухомості тут складала 200.000 форинтів за кв. м. Це навіть вище, ніж в середньому по країні. При чому ціни продовжують зростати, у порівнянні з минулим роком. Найбільшим попитом користуються цегляні будинки – до 237 тисяч за квадрат.

    Угорські ріелтори роблять прогноз, що ціни на нерухомість загалом мають наблизитися до ситуації, що панувала на ринку до кризи 2008 року. Наразі у літні місяці очікується невелике падіння цін на житло.

    У той самий час у селах поблизу кордону є можливість придбати будинок за ціною значно нижчою за ринкову, тобто навіть за кілька мільйонів форинтів. Основна причина – відсутність роботи для населення. Щоправда всі гарні варіанти швидко розкуповують закарпатці, в основному, пенсіонери.

    Найдешевший варіант придбати житло в Угорщини – купити конфісковане з аукціону податкової NAV. Часом трапляються варіанти і за 200-300 доларів США. Щоправда такі будинки потребують вартісного ремонту.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору