ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Посиденьки з друзями стануть ще дорожчими

    23 квітня 2024 вівторок
    94 переглядів
    На українському ринку спиртних напоїв можливе подорожчання алкоголю

    На українському ринку спиртних напоїв склалася об'єктивна ситуація, коли мінімальні ціни на алкоголь потребують перегляду. З початку 2017 року в Україні подорожчав спирт, а з березня зросла ставка акцизного податку на 20%, що й створило передумови для подорожчання алкоголю.


    Про це розповів представник Асоціації легальних виробників алкоголю Коваль Олексій. За його словами, цінова межа подорожчання буде залежати від виду алкогольного напою, а також від рішення влади щодо підняття МРЦ (мінімально роздрібна ціна).


    "У нас з початку року подорожчав спирт, з березня місяця збільшилася на 20% ставка акцизного податку.


    На коньяк ставка акцизного податку в цьому році піднімалася вже двічі - в січні і в березні. Об'єктивно, склалася ситуація на ринку, коли мінімальні ціни на алкоголь повинні бути переглянуті, і очевидно, що це призведе до збільшення цін на всі алкогольні напої в галузі. Стосовно меж зростання цін - тут все залежить від виду алкогольного напою. Зараз йде обговорення, у нас йде дискусія серед виробників. З урахуванням підвищення акцизного податку та спирту, на горілку буде підвищення в діапазоні від 75 до 80 грн, це на 0,5 горілки 40 градусів, - це було б справедливо. На сьогодні ціна за пляшку становить 69 грн, "- цитує слова Коваля.


    Експерт додав, що деякі алкогольні напої можуть не змінити своєї ціни, оскільки акцизний податок на них не переглядався.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору