ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

День Незалежності 2017: скільки вихідних дадуть українцям

    29 березня 2024 п'ятниця
    58 переглядів
    Скільки українці отримають додаткових вихідних до Дня Незалежності країни

    Українці отримають два додаткових вихідних до Дня Незалежності країни.


    Україна 24 серпня відзначати 26-річницю незалежності. Це одне з найбільш значущих державних свят і українці в честь цього отримають додатковий вихідний день. Знаменна дата символізує історичну волелюбність українського народу, його єднання і віру в державу.


    У 2017 році День Незалежності припадає на четвер. Через це українці отримають додаткові вихідні.


    Перелік святкових та вихідних днів в країні встановлює стаття 73 Кодексу законів про працю України. Відповідно до розпорядження "Про перенесення робочих днів у 2017 році", вихідні на День Незалежності будуть тривалими - з 24-го по 27 серпня. Але відпрацьовувати додатковий відпочинок доведеться в суботу 19 серпня.


    Крім того, частина роботодавців зробить скороченим робочий день напередодні свята.


    Спочатку День незалежності України планувалося відзначати 16 липня. У цей день в 1990 році Верховна рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України, а також постанову "Про День проголошення незалежності України".


    Свято вже навіть встигли один раз відзначити за старою датою. Сталося це в 1991 році. Але 24 серпня 1991 року та ж Верховна рада УРСР прийняла "Акт проголошення незалежності України", що й ознаменувало нову дату святкування, актуальну й до сих пір.


    Традиційним в Україні до Дня Незалежності стало проведення військового параду, мета якого показати всю міць і силу модернізованої української армії. В цей час весь центр Києва і безлічі інших міст забарвлюється в кольори національного прапора.


    У 2016 році, крім параду, влаштовували різного роду патріотичні флешмоби та тематичні виставки квітів. 2016 рік також відзначився рекордом. У Національному музеї народної архітектури розгорнули найбільший в світі прапор України. Його зібрали з безлічі живих квітів.


    Після всіх офіційних подій в містах проводять розважальні заходи - концерти, фестивалі та світлові шоу. Традиційно наймасштабніші виступи музикантів влаштовують в Києві.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору