ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мало не покажеться: які сюрпризи несе українцям опалювальний сезон

    28 березня 2024 четвер
    82 переглядів
    З осені українців чекає чергове "покращення"

    З осені українців чекає чергове "покращення". Субсидії нараховуватимуть за новими схемами, враховуючи доходи громадян із квітня 2016 року по березень 2017. Наступного опалювального періоду люди побачать нові цифри і платити доведеться більше.


    Оскільки мінімальна зарплатня в Україні виросла вдвічі, тому для більшості отримувачів субсидій розмір знижки може виявитись значно меншим, ніж минулого року.


    Наприклад, якщо у сім'ї із трьох осіб двоє членів, які отримують мінімалку, минулої зими платили близько 270 гривень, то наступної доведеться заплатити за субсидією 630 гривень.


    Крім того, у Кабміні нагадують, що для родин, які самостійно "зігрівають" своє помешкання, опалювальний період скоротили на один місяць.


    Скоротили також і нормативи для нарахування соціальної знижки. Тепер замість 5,5 кубометрів газу людям нарахують лише 5 кубів.


    А для власників квартир навіть із субсидіями опалення влетить у копійку, тому що субсидія покриє лише 2,5 Гкал тепла в порівнянні з минулим періодом – 3,28. Тобто за 0,7 Гкал громадяни заплатять із власної кишені, а це, наприклад для Києва обійдеться у майже півтори тисячі гривень.


    Боржників попереджають, що знижку їм не нарахують, доки вони не повністю не оплатять попередні платіжки. Також не побачать знижку і ті, чиї доходи зросли, і ті, хто, наприклад, зробив покупку на суму від 50 тисяч гривень.


    Мінфін звернувся до уряду з проханням виділити додаткових 15 мільярдів гривень, хоча країні потрібно мінімум 25 додаткових мільярдів, щоб покрити субсидії.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору