ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні, 21 червня, - Міжнародний день йоги

    19 квітня 2024 п'ятниця
    87 переглядів
    21 червня - Міжнародний день йоги

    Кілька років тому світ уперше відсвяткував Міжнародний день йоги. Його відзначили у 170 країнах згідно з резолюцією Організації Об’єднаних Націй. Про це офіційно було оголошено 21 квітня 2015-го року в Європарламенті (Брюссель, Бельгія) за ініціативи Шрі Шрі Раві Шанкара, засновника та лідера гуманітарної просвітницької організації Art of Living Foundation та посольства Індії в Брюсселі.

    У свою чергу прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді закликав міжнародне співтовариство запровадити 21-го червня Міжнародний день йоги, адже ця дата знаменує собою Літне сонцестояння - найдовший день і найкоротшу ніч протягом року, коли Земля знаходиться на найближчій відстані від життєдайного Сонця. Наренда Моді отримав підтримку від інших світових лідерів і, від сьогодні й щороку, 21-го червня цілий світ звертатиме до неба й одне до одного своє "Намасте!"

    7473-1.jpg
    Відповідно до ведичних вчень Літнє сонцестояння - це перехід Сонця з Уттараяна до Дакшинаяна, час, коли Шива почав навчати своїх адептів йоги. У цей день знання йоги прийшло на Землю, а отже його можна вважати днем народження йоги. Тож вибір дати для святкування Міжнародного дня йоги можна вважати ідеальним.

    З точки зору ролі йоги у сучасному світі доречно висловився Шрі Шрі Раві Шанкар, світовий гуманітарний лідер і визнаний Майстер йоги, на лекції "Шлях йоги" в Європарламенті:



    "Основна проблема сучасного суспільства - це упередження. Всі типи упереджень: релігійні, расові, гендерні, класові, пов'язані з рівнем освіти, фінансовим статусом. Всі ці різні типи упереджень обмежують свідомість людей, тому виникають конфлікти в суспільстві. А йога допомагає нам вийти з цього замкнутого кола і розчинити конфлікти, створені упередженнями. Вона природно і спонтанно звільняє наш розум від будь-яких упереджень."

    На думку багатьох депутатів Європарламенту, в тому числі колишнього прем’єр-міністра Словенії Аллойза Петерлі та британського політика і дипломата Джона Ван Ордена, практика йоги об’єднує людей та робить їх сильнішими, зменшує кількість стресу в суспільстві, виступає миротворцем та активно пропагує здоровий спосіб життя.

     

    7473-2.jpg



    Україна також приєдналася до світової спільноти: різноманітні натхненні заходи та відкриті заняття пройшли у Києві, Львові, Полтаві, Харкові, Миколаєві, Черкасах та інших містах.

    Міжнародний вебсайт, присвячений Дню йоги: idayofyoga.org

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору