ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лікарів пологових будинків підозрюють у вбивстві дітей (відео)

    28 березня 2024 четвер
    87 переглядів
    Лікарські таємниці: Куди зникають немовлята з пологових?

    Ще з 2003 року Україну підозрюють у торгівлі дітьми та продажу донорських органів. «Загальноукраїнська федерація багатодітних сімей — Сімейна мережа в Центральній та Східній Європі» заявила: за період з 2001 по 2003 рік в Україні за таємних обставин зникло близько 300 новонароджених.

    Таємничі зникнення новонароджених, махінації, корупційні афери не припиняються й сьогодні. За останній роки у Миколаєві було зафіксовано 7 випадків викрадення новонароджених дітей із пологових будинків. На Закарпатті три сім’ї залишись без немовлят. Немовлята зникали і у Львові, Харкові та Києві.


    Про це йдеться у викривальному проекті «Лікарські таємниці.


    У 2001-2003 роках Європарламент визнав Україну разом з Молдовою рекордсменами в цій галузі «бізнесу». Проте на національному рівні у 2002 році було відкрито лише три кримінальні справи. Жодна з них не виявила винних.


    «Я маю офіційні дані від прокуратури. Лише в одному пологовому відділені Дніпродзержинської міської лікарні №9 медики загубили життя 26 дітей. У документах йдеться про те, що немовлята або народились мертвими, або загинули протягом перших тижнів життя. На батьківську вимогу повернути тіла синів і дочок, медики реагували негативно, мовляв, не віддадуть», – розповідає заступник голови Комітету Верховної Ради України із питань забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій.


    Для розв’язання проблеми незаконного усиновлення й викрадення новонароджених ПАРЄ рекомендує знайти винних, змінити правила поводження з новонародженими в пологових будинках, а також співпрацювати з міжнародними організаціями — ЮНІСЕФ, ОБСЄ та Міжнародною організацією з міграції. Перший крок для цього було зроблено 8 червня – у першому читанні прийнятий законопроект по реформуванні медицини.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору