ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

СБУ заборонила знову російські сервіси

    20 квітня 2024 субота
    34 переглядів
    СБУ просить не використовувати російські поштові сервіси

    Держсайти погоріли на реєстрації через російську пошту.

    Служба Безпеки України просить не використовувати російські поштові сервіси при реєстрації та керуванні доменними іменами. Про це йдеться в листі Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ на адресу Інтернет Асоціації України від 13 червня.


    Зазначається, що що в ході здійснення комплексу заходів, спрямованих на забезпечення інформаційної безпеки держави, цим департаментом виявлено порушення вимог чинного законодавства з боку власників доменних імен в зоні "*ua", "*укр" в т. ч. "gov.ua".


    "Зокрема, для керування доменними іменами використовуються поштові сервіси російських компаній "Яндекс" та "Mail.ru", щодо яких введено спеціальні обмеження згідно з указом президента від 15.05.2017 №133 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться в документі СБУ.


    "З метою недопущення нанесення шкоди інформаційній безпеці України, просимо відповідно до положення "Про доменний комітет Інтернет Асоціації України" від 28.05.2013 провести роз'яснювальну роботу з реєстраторами доменних імен про обмеження використання російських поштових сервісів при реєстрації та керуванні доменними іменами", - зазначили в департаменті.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору