ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Потяг далі не їде: як чиновники Укрзалізниці приховали мільйонні крадіжки

    28 березня 2024 четвер
    37 переглядів
    НАБУ провели ряд обшуків у посадовців "Укрзалізниці"

    Нещодавно детективи НАБУ провели ряд обшуків у посадовців "Укрзалізниці". Попри те, що були всі підстави говорити про розтрату мільйонів бюджетних коштів, менеджери підприємства знайшли виправдання завданим збиткам.


    Корупційна схема в УЗ діяла доволі просто, за перевіреним методом: купити товар за однією вартістю, а у звітності – традиційно вказати іншу. Почалося все два роки тому, коли керівником правління був Євген Кравцов. Солідна сума на відкритих торгах, згідно документів, призначалася для постачання болтів, гайок шайб та шпальних кріплень.


    Кілька фірм запропонували оптимальну ціну: "Інкомм" та "Алеварус" (до 31,24 млн грн.). Проте на горизонті неочікувано з'явився новий постачальник – "Аконіт-ДС" із ціною у 20,28 млн грн.


    Тендер скасували, а виправдалися тим, що потреби у закупівлі нібито більше немає, але за якийсь час чиновники почали стверджувати протилежне. Порадившись, вони вирішили обійтися без відкритих торгів.


    Восени 2015 року Коростенський завод, який навіть не міг бути виробником метизів, почав поставки для УЗ. Як наслідок, болти російського виготовлення надходили не на підприємство, а одразу у депо.


    Коли махінації випливли на поверхню, представники УЗ намагалися всіляко переконати НАБУ та суддів, що ні про яку розтрату мова не йде, а всі вказані суми та постачальники відповідають дійсності.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору