ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лужна дієта: особлива методика харчування, яка не тільки лікує

    20 квітня 2024 субота
    81 переглядів
    Поговоримо про лужну дієту

    Лужна дієта може бути корисною, коли в організмі відбуваються запальні процеси, такі як артрит, а також для тих, у кого надмірна вага або у яких є хронічна втома або проблеми з настроєм. Подібна дієта була б корисною для всіх жінок, оскільки вона допомагає зберегти кальцій і приносить користь м'язів, серця і кісткової функції.


    Стабільне здоров'я


    Лужна дієта була вперше викладена нью-йоркським доктором Вільямом Говардом Сіном в 1907 році. Він вважав, що накопичення кислоти в організмі сприяло збільшенню ваги, втоми і деяких хронічних станів. Наші тіла містять близько 42 літрів рідини, а природний стан цієї рідини лужний. Наш шлунок повинен перебувати в лужному стані для травлення (близько рН 1,5-2,5), оптимальний рН всіх інших рідин в наших тілах повинен бути близько 7,4 для хорошого здоров'я.


    Біда в тому, що багато продуктів - м'ясо, кофеїн, спирт і оброблені зерна - дуже кислотоутворюючі. Нирки призначені для виділення зайвої кислоти через нашу сечу, але дієта з високим вмістом сухих, кислотоутворюючих продуктів має тенденцію перевантажувати їх. Потім організм намагається зберегти своє природне лужний стан, забираючи мінерали, такі як кальцій і магній, кісток та інших важливих областей тіла, щоб зруйнувати всю надлишкову кислоту. Результатом надмірно кислої системи є втома, летаргія, мігрень і дуже часто надлишкова вага.


    Легкі способи підлужування


    Мета для 80/20. Це 80% лужноутворюючих продуктів і 20% кислотоутворюючих. Просто подивіться на вміст мікроелементів своеї страви - там повинна бути невелика частина білка, така як м'ясо, курка, риба, невелика порція зерен, таких як коричневий рис або солодка картопля, а решта складу овочами.
    Додайте лимон в їжу. Більшість людей вважають, що цитрусові є кислотоутворюючими, але з точки зору дії, яке вони справляють на вашу систему, лимони і лайми є найбільш лужною продукцією.


    Пийте багато води. Пиття не менше восьми склянок на день є наріжним каменем підлужування, так як допомагає змити надлишок кислоти з системи.


    Скорочення цих кислоутворюючих продуктів: напої з кофеїном, шоколад, солодощі це небажана їжа, а так само безалкогольні напої, алкоголь, тверді сири, рафіновані вуглеводи і жирне м'ясо.


    Ці лужно-утворюючі продукти повинні становити 80 відсотків вашого раціону: зелений чай, трав'яний чай, соєве молоко, сирий, необроблений мед, фруктові соки, більшість фруктів - особливо диня, грейпфрут і ківі, всі овочі, оливкова олія, оливки і льняне масло.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору