ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті постачальник газу повернув до бюджету 118 мільйонів субсидій

    19 квітня 2024 п'ятниця
    61 переглядів
    Прес-служба "Закарпатгаз Збут" повідомляє!

    Постачальник газу в Закарпатській області компанія "Закарпатгаз Збут" повернула до державного бюджету станом на 1 червня майже 118 млн. грн. невикористаних субсидій за газ.

    Про це повідомили в прес-службі "Закарпатгаз Збут".

    "ТОВ" Закарпатгаз Збут "станом на 1 червня поточного року повернуло до бюджету майже 118 млн. Грн. Невикористаних субсидій за спожитий природний газ", - повідомила компанія.

    У той же час заборгованість держави по покриттю пільг і субсидій перед компанією на початок червня становить майже 759 млн. Грн.

    На виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 534 від 23 серпня 2016 року постачальник природного газу зі спеціальними обов'язками ТОВ "Закарпатгаз Збут" повернуло до бюджету 118 млн. Грн. невикористаних субсидій за спожитий клієнтами природний газ протягом опалювального сезону 2016-2017 років.

    Розрахунок невикористаних сум субсидій проводиться за споживання природного газу для індивідуального опалення в разі, якщо на особовому рахунку одержувача субсидії станом на 1 травня нового неопалювального сезону існує переплата за послугу, повідомляє компанія.

    "Закарпатгаз Збут" повідомляє, що таким чином, 40 тисяч споживачів газу Закарпатській області, у яких є економія, можуть звернутися в управління соціального захисту за місцем проживання для написання заяви і отримання роз'яснення про порядок монетизації частини невикористаної субсидії.

    "Крім того, що частина побутових споживачів змогла заощадити ресурс, частина клієнтів - побутових споживачів" Закарпатгаз Збуту "в регіоні - накопичила заборгованість", - повідомляє компанія.

    "Основні причини заборгованостей, що виникли за підсумками перерахунку, це: наявність непогашеного боргу, який був у споживача на дату призначення субсидії, несплата власними коштами за газ, використаний в травні, коли субсидія не діяла. І ще одна причина накопичення боргу - коли розмір субсидії в повному обсязі покривав витрати споживача на газ, а він не платив свою частину ", - пояснила директор" Закарпатгаз Збут "Вікторія Томинець.

    Для тих клієнтів, які економно споживали ресурс для індивідуального опалення будинків, передбачена можливість часткового повернення зекономленого: кожен споживач, який не використав всю субсидію, має право на звернення із заявою в управління соціального захисту з метою повернення коштів в межах 700 гривень.

    За даними компанії, протягом опалювального періоду 2016-2017 років майже 46% споживачів природного газу Закарпатській області користувалися цільової державної допомогою - субсидіями.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору