ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Поліція прикрила візову "лавочку"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    Поліція затримала шахраїв, які виготовляли підробні документи

    За 30 тисяч гривень обіцяла директор комерційної фірми виготовлення пакету документів для "турпоїздки" або "на лікування" у Сполучені Штати Америки.


    Як правило, надавши до посольства липові папери, громадяни отримували відмову у візі. Так тривало до того часу, поки правоохоронці не прикрили цю "лавочку", повідомили у прес-служба Нацполіції України.


    Своїх жертв шахрайка знаходила сама. Зловмисниця разом зі спільниками виготовляли фіктивні довідки з місця роботи та з банків - про наявність грошових коштів. Також у "пакет" входили підроблені листи провідних українських суб'єктів господарювання щодо участі їх "представників" в виставках, форумах та семінарах на території США. Крім цього, фігурантка виготовляла підроблені документи для отримання американських віз нібито з метою лікування.


    Зрозуміло, що в посольстві США після ретельного вивчення всіх документів людям відмовляли у візі.
    Під час обшуку в офісі підозрюваної поліцейські знайшли значну кількість паспортів громадян України, підроблені документи різних юридичних осіб. Крім того, вилучено оргтехніку, на якій виготовлялися фальшивки, а також штампи і банківські картки. Варто зазначити, що українські правоохоронці діяли спільно зі Службою дипломатичної безпеки посольства США.


    Директору фірми повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 190 (шахрайство) і 358 (підробка документів) КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору