ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Надія для бізнесу: як торгівля з ЄС вплинула на Україну

    20 квітня 2024 субота
    97 переглядів
    Україна продовжує успішно тримати курс на євроінтеграцію

    Україна продовжує успішно тримати курс на євроінтеграцію. Підтвердженням тому являється небувале зростання обсягів експорту, що позитивно впливає на економіку.


    Після відмови від російського ринку іноземні партнери погодилися надати країні всю необхідну підтримку – в тому числі і у питанні торгівлі.


    Першим кроком до змін стала угода про зону вільної торгівлі між Канадою та Україною. Подібне співробітництво виявилося вигідним для обох держав, адже вітчизняним експортерам тепер відкрито 99% ринку товарів, а закордонні фахівці пообіцяли технічну допомогу та взяли на себе тарифні зобов’язання.


    Після підписання Угоди про асоціацію з ЄС українська сторона почала вести активні переговори з Ізраїлем та КНР, але прогрес в економіці гальмує корупція. Виробники поки що не готові запропонувати Китаю такі умови, які б регулювали потік товарів та послуг.


    Втім, попри всі складнощі торгівельна співпраця з європейським ринком протягом минулого року дала перші результати. У 2016 році користуватися попитом за кордоном почали:


    1. Товари та послуги (39,8%)


    2. Продукція легкої промисловості (84%)


    3. Продукція переробки деревини (50%)


    4. Товари машинобудування (50%)


    Експерти припускають, що для швидкого зростання економіки потрібно забезпечити кращі умови для притоку інвестицій: як зовнішніх, так і внутрішніх. Саме це дозволить бізнесу заробляти навіть при жорсткій конкуренції.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору