ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Натуральний цукор: вживати чи утриматися

    29 березня 2024 п'ятниця
    100 переглядів
    Чи варто обмежувати споживання натуральних цукрозамінників

    Ми вже народжуємося з наявною тягою до солодощів. Наші предки використовували фрукти і стільники в якості джерел цукру і енергії.


    Сьогодні, цукор всюди - на кожному столі і у вигляді оброблених продуктів і солодких напоїв. Надмірне споживання цукру є фактором ризику, пов'язаними з хронічним захворюванням. Він також сприяє утворенню проблем із зубами, підвищення інсуліну в крові, ожиріння, підвищеного рівня тригліцеридів, ожиріння печінки і серцево-судинних проблем.


    Розумне споживання цукру має місце у здорової дієти. Ми повинні звернути увагу на дієтичні джерела цукру, навіть якщо вони природні, наприклад фрукти.


    Фрукти дають нам енергію, яка надходить у вигляді цукру, уповільнює травлення і запобігає підвищення рівня цукру в крові. Різноманітні фрукти яскравого кольору дають організму вітаміни, мінерали, антиоксиданти, пігменти та інші фітохімічні речовини, які зменшують запалення і захворювання.


    Краще всього вибирати фрукти, свіжі в сезон (або заморожені в сезон), купувати органічні речовини, щоб уникнути агрохімікатів. Щоб забезпечити організм всіма необходимимы речовинами, необхідно на день вживати від трьох до чотирьох порцій фруктів. Порція - це один середній розмір фруктів, ½ чашки нарізаних фруктів або ¼ чашки сухофруктів.


    Люди, які їдять багато фруктів, часто мають гарне здоров'я і вагу, але можуть відчувати труднощі з втратою ваги.


    Глікемічний індекс - показник того, як швидко вуглеводні продукти перетворюються в глюкозу. Фахівці стверджують, що темні ягоди - більш здоровий вибір, ніж тропічні фрукти, тому їх необхідно включити в раціон. В цілому, немає ніякої великої різниці між білим цукром і натуральним, включаючи кокосовий горіх, кленовий сироп і мед.


    Деякі натуральні підсолоджувачі містять різноманітні вітаміни і мінерали, але будь-які переваги переважують тим фактом, що в організмі він перетворюється в глюкозу для метаболічного палива. Аграрний нектар є природним підсолоджувачем, але з високим вмістом фруктози. Дослідження показують, що надмірне споживання фруктози є шкідливим.


    Необхідно знати глікемічний індекс кожного продукту, щоб контролювати споживання натурального цукру.


    Вишня: 22


    Грейпфрут: 25


    Яблуко: 38


    Груша: 38


    Зливу: 39


    Апельсин: 44


    Банан: 55


    Манго: 55


    Папайя: 58


    Ананас: 66


    Кавун: 72


    Сушені ягоди: 102


    Звичайно ж, натуральний цукор буде більш корисний, ніж білий, але його споживання необхідно контролювати і в деяких випадках обмежувати.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору