ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чопський мер вийшов під заставу

    19 квітня 2024 п'ятниця
    83 переглядів
    Мера Чопа звільнили після внесення застави в розмірі 128 тисяч гривень

    Мер м.Чоп Закарпатської області Валерій Самардак звільнений під заставу в розмірі 128 тис грн.

    "Одразу після суду, за В.Самардака було внесено заставу в розмірі 128 тисяч гривень. Він більше не під вартою, але в подальшому не може виїжджати за межі країни і повинен з'являтися за викликом слідчого. Хто вніс заставу за мера Чопа невідомо", - йдеться в повідомленні.

    За даними видання, суд у вівторок також розглянув другу апеляційну скаргу на арешт майна В.Самардака і залишив його в силі.

    В ході судового засідання у вівторок Апеляційний суд Закарпатської області зменшив розмір застави з 1 млн грн до 128 тис.

    Голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль і народний депутат Роберт Горват, які були присутні на засіданні, заявляли про готовність взяти В.Самардака на поруки, але суд відмовив їм в цьому.

    Сам Г.Москаль на своєму сайті у вівторок вранці написав, що заявником у справі проти В.Самардака є громадянин РФ Сергій Нікулін, який проживає в м.Берегово, безробітний і розшукуваний виконавчою службою за неповернення коштів банкам, який, за твердженням глави обладміністрації, є "штатним провокатором Управління захисту економіки в Закарпатській області" та регулярно звертається до чиновників з пропозицією хабарів, а з 2011 року регулярно виступає заявником у справах по хабарах.

    "Апеляційний суд Закарпатської області ці факти чомусь не побачив. Я написав офіційну заяву про вчинення кримінального правопорушення співробітниками УЗЕ і суду і направив її Генеральному прокурору України. Заявляю, як колишній правоохоронець з багаторічним стажем, що подібні провокації - це не боротьба з корупцією", - заявив Г.Москаль.

    Як повідомлялося, 30 травня генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що Закарпатська прокуратура спільно з Нацполіціей затримала при отриманні $ 3 тис. В.Самардака, а також архітектора Чопа та посередника - депутата міськради. Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, чиновникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на 5-10 років.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору