ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вишня і сік: корисні властивості

    29 березня 2024 п'ятниця
    56 переглядів
    Все про користь вишні

    Дедалі популярнішими стають вишні та черешні. У порівнянні з черешнею, терпкі вишні часто споживаються сушеними, замороженими або свіжими. Вишневий сік пов'язаний з рядом цікавих переваг для здоров'я. Тим не менш, деякі терпкі сорти вишневого соку можуть містити значну кількість доданого цукру. Таким чином, розумно очікувати найбільшу вигоду від непідсолоджених сортів.


    Науково обґрунтовані переваги для здоров'я:


    Багатий поживними речовинами


    Карбон


    Волоконно


    Білок


    Жири


    Вітамін А


    Вітамін C


    Марганець


    Калій


    Мідь


    вітамін K


    У вишневому соку також міститься менша кількість вітамінів групи В, кальцію, заліза, магнію, омега-3 і омега-6, а також антиоксидантів і інших корисних сполуками. У порівнянні з різновидами черешні вишні містять в 20 разів більше вітаміну А, а їх антиоксидантні рівні в п'ять разів вище.


    Вишневий сік і вишня:


    Фізично активні індивідууми можуть бути особливо зацікавлені в вплив вишневого соку на м'язову силу. Більшість досліджень повідомили про позитивний ефект.


    В одному дослідженні бігуни на довгих дистанціях пили або 710 мл вишневого соку, або плацебо за сім днів до і в день гонки. Бігуни, що вживають вишневий сік, відчували в три рази менше болю під час і після гонки в порівнянні з тими, хто не пив його.


    В іншому дослідженні бігунам дали 480 мл вишневого соку в дні, що передують і відразу після марафону, відчували менше м'язового ушкодження, хворобливості і запалення. Вони також відновлювалися швидше.


    Покращує сон


    Сік з вишні може бути безпечним і ефективним способом лікування безсоння і збільшення кількості сну, яке ви отримуєте щоночі. Це тому, що терпкі вишні, природно, багаті мелатонином, гормоном, відповідальним за сонливість. Крім того, терпкі вишні містять велику кількість триптофану і антоціанів, два з'єднання, які можуть допомогти організму створити мелатонін і збільшити його ефекти.
    Цікаво, що вишневий сік, мабуть, не менше ефективний при безсонні, ніж валеріана і мелатоніну - двох найбільш вивчених природних продуктів для безсоння.


    Може зменшити симптоми артриту та подагри


    Вишневий сік зменшує симптоми артриту, такі як біль в суглобах і запалення. В одному дослідженні вишневий сік зменшив певні маркери крові запалення у жінок з остеоартритом, найбільш поширеним типом артриту. В іншому дослідженні пацієнти, які щодня споживали дві пляшки вишневого соку об'ємом 240 мл, відчували трохи менше болю після шести тижнів. Вишневий сік знижує рівень сечової кислоти в крові - хімічна речовина, яка може викликати подагру, коли воно присутнє в занадто високих концентраціях. Крім того, в декількох дослідженнях повідомляється, що люди з подагрою, які споживають свіжу вишню або концентрат вишневого соку щодня, на 50% менш схильні до атаки.


    Для мозку


    Вважається, що дегенеративні порушення головного мозку, такі як хвороба Паркінсона і Альцгеймера, викликані, зокрема, окислювальним стресом. Вишня або черешня містять велику кількість рослинних сполук, які можуть надавати захисну дію на клітини мозку.


    Можуть підсилити імунну систему


    Вишневий сік багатий вітамінами, мінералами і корисними сполуками рослин, які дають імпульс вашій імунній системі. Зокрема, дослідники вважають, що високий вміст антиоксиданту в вишнях може допомогти запобігти інфекції.


    Інші потенційні вигоди


    Рослинний продукт має безліч інших переваг для здоровья. Може захистити від раку: деякі антиоксиданти, виявлені в терпкому вишневому соку, можуть допомогти відключити гени, що беруть участь в розвитку раку. Однак це ще не було перевірено безпосередньо на людях.


    Може знизити артеріальний тиск: дослідження показують, що споживання вишневого соку може привести до помірного зниження рівня артеріального тиску.


    Допоможуть вам скинути вагу: спостерігався сік вишневого соку для зниження ваги, рівня жиру на животі і рівня холестерину в крові у мишей. Однак необхідні дослідження на людях.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору