ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Доля українських вчителів спровокувала гучний скандал у мережі

    19 квітня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Соціальний статус вчителів та неповага до цієї професії обурили українців

    Життя українських педагогів завжди було не з легких – низька заробітна плата, нервове напруження та значне навантаження давалися взнаки. Нещодавно у мережі спалахнув черговий скандал навколо соціального статусу вчителів.


    Підштовхнула до цього публікація колишнього директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука "Ви зрадили вчителів, люди". Як приклад він навів уривок із книги авторства вчителя англійської мови, де вона розповідає про неповагу до педагогів:


    "Ви не зберегли покоління хороших вчителів, люди. Вам його подарував час, як компенсацію за помилки соціалістичного минулого, одне з трохи цінного, що ви могли мати даром. Ви згноїли цей подарунок - скаргами, кляузами, образами, невдоволенням, мовчанням, байдужістю, ненавистю до тих, хто з останніх сил, за жебрацьку зарплату, маючи величезні обов'язки і не маючи ніяких прав, намагався вчити ваших дітей.


    Ви мовчали, коли вчителі жили на жебрацьку зарплату. Ви доносили, коли вчитель, який дійшов до нервового зриву, лаяв учня за те, що він прогулює уроки і не виконує домашнє завдання. Ви не звертали уваги, що люди, які вчать ваших дітей, живуть без соціальних пільг, без привілеїв, без гідної поваги до своєї праці? Ви зрадили вчителів, люди. Куди йдуть вчителі? Подалі від вас, вірте слову.


    Вмираючи в злиднях, від інфарктів, інсультів і онкології, забуті своїми учнями... " - йдеться в тексті.


    Лікарчук зазначив, що погоджується із такою позицією. Це стало приводом для масових обговорень у соціальній мережі. Деякі користувачі натякали на те, що сучасна школа живе за принципом здирництва і постійно вимагає гроші у батьків, інші – навпаки, погодилися з автором публікації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору