ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Авіа-етикет: вчимося літати красиво

    16 квітня 2024 вівторок
    61 переглядів
    Декілька простих правил поведінки під час польоту

    У подорожі завжди хочеться отримати максимум задоволення, в тому числі і від авіаперельоту. Але часто псується настрій від не надто приємних попутників. Якщо не хочете, щоб про вас сусіди по салону розповідали потім друзям страшні історії, достатньо лише дотримуватися простих правил поведінки під час польоту. Сформулювати правила авіа-етикету нам допомогла директорка туристичної компанії "Пілот" Олена Корчинська. Отже, перш ніж бронювати авіаквитки, засвоїмо правила поведінки на борту літака.


    Головний принцип шанобливого і ввічливого ставлення до інших людей: межі моєї свободи не повинні обмежувати свободу інших. Як цей принцип діє в салоні літака? Ось правила, яких потрібно дотримуватися, щоб уникнути конфліктів і невдоволення інших пасажирів.


    1. Якщо між вами і вашим другом сидить ще один пасажир, то утримайтеся від довгих розмов через його плече. Навряд чи комусь принесе задоволення всю дорогу слухати чужу балаканину. Можна запропонувати помінятися місцями, запропонувавши третьому пасажирові крісло біля проходу або вікна на його вибір.


    2. Не займайте чуже місце. Причому мається на увазі не тільки крісло, але і місце на підлозі. Відстані між кріслами в економ-класі невеликі, тому якщо ви витягнете ноги, ваші черевики будуть заважати пасажиру, який сидить попереду.


    Начебто б згадувати про це зайве, але фотографії горе-пасажирів доводять зворотне. Задирати ноги, укладатися на плече сусіда або розвалюватися в кріслі так, що попутникам не вистачає місця, категорично не допускається.


    Якщо ви велика людина у всіх сенсах цього слова, не пошкодуйте грошей і купіть собі два місця. Так і ви себе будете почувати комфортно і не зробите незручності іншим.


    3. Якщо ви летите в економ-класі, то будьте обережні з розкладанням спинки крісла. Як ми вже говорили, відстані між рядами маленькі, і ваше розкладене крісло доставить незручності пасажиру, який сидить ззаду. Принаймні, попередьте його про свій намір і розкладайте крісло повільно, щоб дати сусідові час прибрати зі столу ноутбук і пересунути коліна.


    4. Ще одне делікатне питання – чи можна знімати взуття під час польоту. Якщо вже зовсім несила, то можна роззутися, але тільки якщо ви в шкарпетках. І звичайно, не треба намагатися закинути ноги на столик, протягнути їх під крісло сидить попереду пасажиру або у прохід.


    5. Перельоти з маленькими дітьми – це завжди випробування не тільки для батьків, але і для сусідів по салону. Повірте, не всі пасажири розчуляться, слухаючи крики немовляти протягом усього польоту. Тому постарайтеся взяти в дорогу достатньо їжі та іграшок, щоб розважити малюка. І непорушне правило: міняти підгузки можна тільки в туалеті, але ніяк не в кріслі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости