ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Худнемо в будь-якому віці: як контролювати метаболізм

    25 квітня 2024 четвер
    84 переглядів
    Вчені розповіли що вікові зміни метаболізму можна запобігти

    Багато хто розповідає, що з віком збільшення ваги відбувається навіть у тому випадку, якщо при цьому дотримуватись правильного харчування і виконання фізичних навантажень. З настанням 40 років і вище, на думку деяких експертів, це неминуче.


    Невже це правда?


    Давайте подивимося на ситуацію з іншого боку, виходячи з висновків деяких досліджень.


    Метаболічне уповільнення - це реальність. Це з-за зниження нашій м'язової маси - до восьми відсотків кожні десять років після 30 років. Ви втрачаєте незначну кількість м'язової маси щороку до 20 років, 30 і 40, і як тільки ви досягли віку 50 років, ви втрачаєте приблизно пів кілограма в рік м'язової маси. Хоча дослідники не зовсім точно знають, як це відбувається, ведуча теорія полягає в тому, що ваше тіло починає руйнувати м'язи швидше, ніж може відновити його знову. М'язи метаболічно активні, тому ваш метаболізм сповільнюється в міру його зниження, м'язи йдуть і наростає підшкірний жир.


    Так що, по-вашому, може змінити тенденцію?


    Дослідження показують, що при піднятті важкого спортивного обладнання два рази на тиждень протягом 25 хвилин ви отримаєте додаткову мускулатуру, щоб зберегти стабільну роботу метаболізму. Одне дослідження, проведене Westcott, де брали участь більше 1600 осіб у віці від 21 до 80 років, показало значне збільшення м'язів після 10 тижнів тренування. Добровольці робили один підхід з 12 різних вправ, використовуючи досить велику вагу обладнання. Якщо виходити з висновків цього дослідження, учасники експерименту змогли на собі показати, що роботу метаболізму можна контролювати, потрібно лише докласти більше зусиль. Очевидно, що ми не молодшаємо, як зовні так і внутрішньо і перші збої в організмі вже помічаються після 30 років, але виявляється це все можна виправити.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору