ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Народний депутат розповіла з якими труднощами зіткнуться українські мандрівники

    28 березня 2024 четвер
    76 переглядів
    Депутат Анна Романова розповіла, що чекає туристів в Європі

    Вже менше ніж через п'ять днів в Україні запрацює безвізовий режим з країнами Європейського Союзу.

    Багато українців починають збирати валізи і бачать себе, як вони колесять західними автобанами. Але чи так все просто і безхмарно, як нам здається? Або варто очікувати якогось підступу?


    Про те як вплине безвіз на туристичний бізнес України розповів народний депутат партії «Самопоміч», голова підкомітету з питань туризму, курортів та рекреаційної діяльності Анною Романовою.


    - Анна Анатоліївна, розкажіть, як позначиться запровадження безвізового режиму на туристичному бізнесі нашої країни?


    - Туристичний бізнес потрібно розділяти на тих, хто займається виїзним туризмом (відправляють українців закордон), і на тих, хто займається внутрішнім (подорожі всередині країни) і в'їзним (приймають іноземців в Україні). Так ось, очевидним спочатку здається, що виграють ті, хто відправляють українців закордон, а саме в Європу. Але хоча у цих фірм теж буде маса труднощів, пов'язаних з тим, що частину наших туристів будуть розгортати на кордоні (з вокзалу, аеропорту), при наявності сумнівів про благонадійність/платоспроможность туриста. Природно, турист буде пробувати повернути гроші через тур компанію, але це буде не реально, тому що квитки вже були закуплені, а готель проплачен. Також безвіз позбавить заробітку величезну кількість посередницьких фірм, які заробляли допомогою в оформленні візи.


    - А внутрішній туризм?


    - Спочатку він може зіткнутися з відтоком туристів, але потім - виграє. По-перше, наш туристичний актив зможе брати досвід у європейців у організації сервісу, а, по-друге, наші туристи швидко зрозуміють, що відпочивати у себе - набагато дешевше і далеко не завжди виходить з меншим комфортом.


    - Які основні зміни відбудуться з введенням безвіза?


    - Безвіз безсумнівно спростить подорожі за кордон, особливо зросте кількість так званих "турів вихідного дня". Раніше у людей, у яких не було мультивізи, але дозволяли фінанси - було проблемою злітати / з'їздити до Європи на вихідні. Зараз із заходом на український ринок лоукост, дешевих поїздів до Польщі та Чехії, а також з будівництвом автобану із Закарпаття до Угорщини - Європа без сумніву стала доступнішою і ближче.


    - Чи подорожчають або навпаки подешевшають, в зв'язку з безвізом, тури в інші неєвропейські країни?


    - Природно, деякі неєвропейські країни, які звикли у себе приймати масові турпотоки українських туристів, занепокоїлися через безвіз. Наприклад, Туреччина дуже швидко стала вживати заходи на дипломатичному фронті. І пішла далі: скасувала необхідність закордонних паспортів для українців. Ось уже з 1 червня українці можуть відвідувати Туреччину, тільки маючи ID (внутрішній пластиковий паспорт). Звичайно ж, турки не хочуть втрачати 1 мільйон українців, і будуть боротися за нашого туриста!


    - Для жителів прикордонних районів України, яким і до безвіза було простіше потрапляти в сусідні держави. Щось у них зміниться?


    - Жителі прикордонних районів зіткнуться з ще більшими чергами на пропускних пунктах. Не виключено, що будуть на цьому заробляти: починаючи від продажу питної води, закінчуючи продажем місць у черзі. Вже зараз потрібно реалізовувати проекти зі збільшення пропускних колій в пунктах пропуску.


    - Як ви думаєте, чи збільшиться приплив туристів у нашу країну з Європи?


    - Думаю, збільшиться, але несуттєво. Причина того, що зараз іноземці не їдуть до України - боязнь і дезінформація. Тому кожен українець за кордоном - теоретично - може стати міні-промоутером України. Тоді про нашу країну буде більше інформації. Важливо ще, щоб наші люди вели себе в Європі гідно. Щоб за них не було соромно. Тоді і у країни буде позитивний імідж.


    - Ви багато подорожуєте. В яку європейську країну в першу чергу ви б порадили відправитися українським туристам?


    - Все залежить від товщини гаманця. Але туристу недосвідченому я б порадила почати з найближчих сусідів: Польщі та Угорщини. По-перше, не затратно, поруч, а, по-друге - відразу побачать разючі відмінності та переваги життя в Євросоюзі. Начебто і сусіди, а рівень розвитку економіки, в порівнянні з нами, вражає! Ну, а країна на всі смаки, де кожен знайде для себе щось захоплююче - Італія. Тільки дорого.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору