ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Працівники стануть більш вимогливими до роботодавців - міністр про пенсійну реформу

    25 квітня 2024 четвер
    64 переглядів
    Роботодавцям стане складніше давати "зарплати в конверті"

    Після пенсійної реформи роботодавцям стане складніше "домовлятися" з найманими працівниками про "зарплатах в конверті", вважає міністр соціальної політики Андрій Рева

    Наймані працівники повинні підтримати пенсійну реформу. "Якщо ми проведемо пенсійну реформу і посилимо вимоги до страхового стажу, то отримаємо мільйони союзників у боротьбі з тіньовою економікою", - про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева в ефірі телеканалу Еспрессо.


    "Тому що сьогодні робочий, який працює, скажімо, на будівництві, і його роботодавець укладають негласний пакт: я тобі плачу 10 тисяч гривень на місяць (на меншу зараз ви не знайдете хорошого працівника), але не плачу за тебе до Пенсійного фонду, у тебе ж 15 років стажу є, тобі пенсію дасть держава ", - сказав міністр.


    Якщо ж умова отримання пенсійного стажу буде переглянуто, то роботодавцю стане складніше домовлятися з працівником.


    "Коли ми переглядаємо ці умови, то, погодьтеся, що такий працівник обов'язково скаже цього роботодавцю: Іван Іванович, все це дуже добре, але страховий стаж у мене повинен йти, тому Легалізуй і заплати 704 гривні на місяць за те, що я в тебе працюю ", - вважає Рева.


    За словами чиновника, створені органи для сприяння цьому процесу і люди будуть знати, куди їм звертатися. "І якщо ми разом почнемо виставляти вимоги недобросовісним роботодавцям, які фактично обкрадають своїх робочих, ми побачимо, як збільшиться у нас кількість платників єдиного соціального внеску. Потенціал ми оцінюємо у вісім мільйонів працівників. Тому виростуть доходи Пенсійного фонду, а отже, і пенсіонерів" , - резюмував керівник Мінсоцполітики.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору