ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прикордонники Мукачівського загону готові до початку дії безвізового режиму (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    72 переглядів
    Мукачівський прикордонний загін інформує...

    До пріоритетних напрямків діяльності Державної прикордонної служби відносяться завдання щодо забезпечення ритмічності пропускних операцій, додержання законності на державному кордоні, а також недопущення черг та конфліктних ситуацій.

    В рамках підготовки до введення в дію безвізового режиму для України та початку літнього туристичного періоду прикордонниками Мукачівського загону вживаються вичерпні заходи щодо уникнення значного накопичення транспортних засобів у пунктах пропуску через кордон. Зокрема, робочі місця прикордонних нарядів автоматизовані та обладнані сучасною системою біометричного контролю, яка дозволяє зчитування даних з імплантованих безконтактних електронних носіїв у паспортних документах, які виготовлені відповідно до міжнародних стандартів ICAO. Така перевірка є максимально автоматизованою, інформація зчитується, вноситься та перевіряється за базами даних менше однієї хвилини. Крім того, додаткові носії інформації, що імплантовані у нові паспортні документи громадян України (біометричні паспорти, обов’язкова наявність яких передбачена вимогами Євросоюзу в рамках запровадження безвізового режиму перетину кордону), дозволяють ефективніше перевіряти документи у подорожуючих та значно ускладнюють їх підробку. Усі робочі місця підключені до баз даних Інтерполу. Крім цього, проведено модернізацію програмного забезпечення. Це дозволило значно спростити процедуру оформлення подорожуючих і водночас посилити безпекову складову паспортного контролю. Слід зазначити, що у цьому році підрозділи Мукачівського прикордонного загону, перевіряючи осіб через бази даних Інтерполу, виявили 8 збігів. У результаті встановили двох розшукуваних осіб та 6 викрадених автомобілів.
    Для поїздок до Європи без візи, обов’язково необхідно мати біометричний закордонний паспорт громадянина України. Що стосується українців зі звичайними, не біометричними закордонними паспортами, їм, для поїздок в країни ЄС потрібно, як і раніше, оформлювати візу.
    Громадянам, які планують подорожувати в рамках дії безвізового режиму, необхідно пам’ятати про перелік документів , які можуть вимагати прикордонні служби країн ЄС:
    - відомості про бронювання готелю;
    - лист із запрошенням від родича або іншої приватної особи, яка легально проживає у країні ЄС;
    - зворотній квиток;
    - підтвердження достатнього фінансового забезпечення;
    - поліс медичного страхування;
    - поліс страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу (у разі подорожі автомобілем).

    З іншими деталями та правилами перетину кордону можна ознайомитися на сайті Державної прикордонної служби України у розділі «Відкрий Європу. Правила безвізового режиму».
    Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору