ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Валерій Мурга: «Боротьба з чорними лісорубами дала потужний ефект» (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ інформує...

    Заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін та начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга під час спілкування з журналістами розповіли про стан лісової галузі й боротьбу з незаконними рубками на теренах Закарпаття.

    Заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін щодо вирубок лісу на теренах Закарпаття заявив:
    «На сьогоднішній день галузь працює стабільно і працівники лісового господарства чітко виконують позиції, заплановані Державним агентством лісових ресурсів України. Всі підприємства є прибутковими, а керівництво Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства приділяє значну увагу кадровому забезпеченню, щоб у лісовій галузі працювали фахові господарники, які люблять свою справу. При нинішній системі контролю, яка встановлена в лісовому господарстві факти незаконних масштабних вирубок апріорі неможливі».
    У свою чергу начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга розповів, в якому напрямку лісівники працюють аби уникнути фактів незаконних вирубок:
    «В Закарпатті за останній рік для боротьби з незаконними рубками здійснюються досить потужні заходи: ведеться роз'яснювальна робота з місцевим населенням, з засобами масової інформації, а працівники держлісгоспів спільно з представниками Нацполіції України в Закарпатській області, природоохоронних органів та громадських організацій проводять спільні рейди в лісах. Протягом І кварталу поточного року в лісовому фонді підприємств Закарпатського ОУЛМГ зафіксовано 114 випадків незаконних рубок, загальною масою 768 кбм., розмір шкоди, завданої лісу, становить 3985,1 тис. грн. Всі матеріали передані до правоохоронних органів для подальшого розслідування. По 29 випадках незаконних рубок, обсягом 21 кбм, лісопорушниками відшкодовано добровільно 61,3 тис.грн. Повністю відшкодовані збитки в ДП «Ужгородське ЛГ».
    Матеріали по 84 випадках незаконних рубок, обсягом 734 кбм. ( або 95 відсотків від загальної маси) на суму збитків 3807,6 тис. передані на розслідування та розгляд до правоохоронних органів та суди, а саме: в районні відділення поліції – 54 справи, кубомасою 602 кбм., на суму збитків 3057,6 тис.; в прокуратуру – 7 справ, кубомасою 73 кбм., на суму збитків 446,9 тис.грн; в суди – 23 справи , кубомасою 59 кбм, на суму збитків 303,1 тис.грн.
    Протягом 2016 року для посилення контролю за лісами лісові та лісомисливські господарства встановили понад 100 камер відеонагляду. Вони розташовані на КПП при в'їзді у лісовий фонд, біля шлагбаумів та у лісових масивах. Час від часу лісівники міняють їх місце розташування. Навіть самі працівники лісгоспів не знають, де їх знімає «прихована камера». Біля кожної ділянки встановлені інформативні пано, які розповідають про заготівлю лісу, яка проводиться і проводилась, кубомасу, назва виконання робіт та контактний телефон відповідальної особи. Якщо на ділянці проведено посадку лісових культур, то вказується також породний склад.
    Ці спільні заходи вже за короткий проміжок часу дали позитивний ефект, адже знаючи про відеонагляд і пильний контроль правопорушники уже не йдуть в ліс з поганими намірами. Важливо і те, що поменшало також браконьєрів у лісах, тому що камери установлюються у таких місцях, де, або найбільше скупчення тварин, або доступний лісовий фонд. Наразі на моніторі працівник лісового господарства бачить все. Ми тримаємо руку на пульсі. Штрафи за зрубану деревину надзвичайно високі і це не кінець. За незаконну порубку притягнуті до адміністративної відповідальності 61 лісопорушник, на яких складено адмінпротоколи на суму штрафів 18,3 тис. грн. По 30 винесених постановах сплачено добровільно 13,4 тис.грн, а 20 постанов на суму 3,0 тис.грн. передано для стягнення до виконавчої служби.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору