ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Американці пояснили українцям, навіщо блокувати сайти агресора

    19 квітня 2024 п'ятниця
    69 переглядів
    Через ВКонтакте російські хакери зламали програму розрахунку даних

    Заборона російських інтернет-ресурсів і сервісів, у тому числі соціальних мереж ВКонтакте і Однокласники, важлива не лише з точки зору блокування російської пропаганди, як заявила українська влада, але і в контексті того, що соцмережі становлять значно більшу загрозу, будучи стартовими майданчиками для хакерських атак.


    Про це повідомили експерти з кібербезпеки.


    Як зазначили фахівці, соцмережі дають можливість хакерам збирати особисті дані про людей, яких збираються атакувати, крім того, вони стають платформою для розміщення шкідливих програм.


    "Для України подібні атаки представляють смертельну небезпеку", - зазначили експерти.


    Після початку війни на Донбасі, американська компанія з кібербезпеки CrowdStrike з'ясувала, що російські хакери, пов'язані з групою APT 28, поширили у ВКонтакте вірус для Android-додатка. Він проник у програму для українських артилеристів, яку розробив Ярослав Шерстюк. Вона розраховувала дані для наведення українських гаубиць.


    Вірус дозволив російським хакерам зламати програму і визначати місце розташування українських позицій, щоб окупанти могли потім по них бити.


    Також з'ясувалося, що минулого року російські хакери намагалися вивести з ладу електропідстанцію в Києві. Ще одна кібершпигунська група з Росії Sandworm влаштувала атаку на електромережу в Західній Україні. А шкідливий код Sandworm пізніше помітили також і в элетроенергетичній мережі США.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору