ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До уваги громадських організацій!

    20 квітня 2024 субота
    65 переглядів

    Неприбуткові підприємства, установи та організації, з метою включення до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій зобов’язані до 01 липня 2017 року привести свої установчі документи у відповідність із нормами Податкового кодексу України та у цей термін подати копії таких документів до контролюючого органу.

    Неприбуткові підприємства, установи та організації, які не привели свої установчі документи у відповідність із нормами пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, після 01 липня 2017 року виключаються контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій.
    Для збереження статусу неприбутковості у статутах громадських організацій повинні з’явитися наступні норми:
    • «отримані доходи (прибутки) або їх частини не підлягають розподілу між членами організації, засновниками, працівниками (крім оплати їх праці, нарахування єдиного соціального внеску), членами органів управління та інших пов’язаних з ними осіб та не можуть використовуватися для вигоди будь-якого окремого члена організації»;
    • «у разі ліквідації організації її активи повинні бути передані одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зараховані в дохід бюджету»;
    • «доходи (прибутки) організації або їх частини використовуються виключно для фінансування видатків на утримання організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених їх установчими документами».

    Звертаємо увагу на те, що статут кожної неприбуткової організації також має містити відомості, передбачені профільним законом. Щодо громадських організацій обов’язковим є дотримання вимог ст. 11 Закону України «Про громадські об’єднання».
    Отже, нагадуємо, що з метою уникнення черг та вчасної реєстрації змін керівникам громадських формувань необхідно завчасно звернутись до Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.


    Головний спеціаліст відділу державної
    реєстрації друкованих засобів
    масової інформації та громадських
    формувань Управління державної реєстрації
    Головного територіального управління
    юстиції у Закарпатській області
    Міня Тамара Володимирівна

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости