ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Понад 3,2 млн.грн. податків сплатили за 3 місяці лісівники Ужгородщини

    20 квітня 2024 субота
    86 переглядів
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ інформує...

    Традиційно перед літніми відпустками представники державних органів влади підбивають підсумки роботи підконтрольних відомств, аналізують виробничі показники за перший квартал роботи, складають перспективні плани на ІІ та звітують про показники.

    Про підсумки роботи ДП «Ужгородський лісгосп» у першому кварталі розповів директор держлісгоспу Василь Кий.
    – З якими економічними та господарськими показниками Ужгородське лісове господарство завершило перший квартал 2017 року?
    Аналіз рівня фінансових показників підприємства за 3 місяці роботи дозволяє стверджувати про наявність позитивних тенденцій, пов’язаних зі збільшенням обсягів реалізації продукції та прибутку підприємства. Лісове господарство Ужгородського району, традиційно, є одним з основних наповнювачів бюджету. Ужгородським лісгоспом протягом 1 кварталу заготовлено 9,2 тис.кбм деревини. 80% цієї деревини отримано від санітарних рубок, під час яких вибираються хворі, пошкоджені чи відсталі в рості дерева. Тому не дивно, що із загальної кількості заготовленої продукції, 7,6 тис.кбм (або 83%) становить дров’яна деревина. Протягом звітного періоду реалізовано продукції на 7,1 млн.грн., що становить 131% до минулого року.
    - Які прибутки отримано підприємством та скільки сплачено податків?
    За І квартал отримано чистий прибуток в розмірі 0,5 млн. грн. Це при тому, що ми працюємо тільки на потреби внутрішнього ринку, тобто деревину не експортуємо. До речі, система продажу деревини на аукціонах дозволяє максимально підняти ціну реалізованого кубометра, практично зрівнявши її з европейською. Відповідно, збільшується виручка від реалізації при відсутності росту обсягу заготівлі, а, отже, і підвищується наповнення бюджету. Сплачено платежів до бюджету в загальній сумі 3,2 млн.грн. (на 1,5 млн.грн. більше, ніж у 2016 році), в тому числі: ПДВ – 1 млн.грн., дивіденди – 0,7 млн.грн., рентна плата за використання лісових ресурсів – 0,6 млн.грн., єдиний соціальний внесок – 0,3 млн.грн.
    - Яка середня заробітна плата у працівників?
    Доволі важливим показником економічного росту є і рівень заробітної плати. На підприємстві працює 48 чоловік. Середньомісяна заробітна плата складає понад 9000 грн. (у 2016 році – 4969 грн.)

    - З якими проблемами зіткнувся лісгосп цієї весни?
    Весняний період видався важким у плані пожежної безпеки. На жаль, деякі жителі сіл не хочуть розуміти, що випалювання сухої трави шкодить нашій природі і самим людям. А тому випадки спалювання сухої трави були численними. І тут наші лісівники не допустили загоряння лісу, вчасно гасивши полум’я, яке швидко доходило до насаджень.
    Важко боротися ще з однією проблемою – засміченням лісів. Насадження розміщені близько населених пунктів, у лісфонді є дачні масиви, місця для відпочинку. І, відповідно, там де є людина, там є сміття. Щорічно, після сходження снігового покриву, організовуємо акції зі збору сміття. В цьому році з лісфонду нашого району вивезено декілька вантажівок відходів.

    - Як пройшла всеукраїнська масштабна акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» у держлісфонді Ужгородщини?

    Успішно проведено щорічну весняну акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках», під час якої посаджено ліс на площі 42,6 га, доповнено саджанцями лісові культури на площі 78,5 га, проведено догляд за молодим лісом на 8,2 гектарах. На весняні роботи запрошувались всі бажаючі – представники влади, школярі, місцеве населення, засоби масової інформації. До речі, ліс не тільки потрібно висадити навесні, але й доглядати цілий рік, а тому запрошую всіх бажаючих у лісові насадження допомагати молодим саджанцям рости.

    - Поділіться планами на II квартал.

    Першочерговим завданням лісівників Ужгородщини на наступні місяці та, навіть, роки я бачу пошук альтернативних джерел отримання доходів підприємством. Думаю, обсяги проведення рубок будуть лише зменшуватися з часом. А Закарпаття в цілому та й Ужгородщина зокрема мають великий туристичний потенціал. Тому перспективним є, наприклад, отримання доходів підприємством від рекреації та туризму. На сьогодні займаємося відновленням рекреаційних місць лісгоспу, створенням нових зон відпочинку, влаштуванням туристичних стежок.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору