ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті до нового “Буковеля” побудують нову дорогу

    18 квітня 2024 четвер
    75 переглядів
    Між Рахівщиною і Тячівщиною збудують нову дорогу

    «Свидовець» – це продовження «Буковеля», який розташований в Івано-Франківській області та межує з Закарпаттям.

    Між Рахівським і Тячівським районами Закарпатської області до вересня цього року збудують нову лісову дорогу, яка суттєво покращить логістику до майбутнього курорту «Свидовець», повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.
    Із Рахівського району дорога почнеться від витоків річки Чорна Тиса біля однойменного села, де інтенсивно будуватиметься курорт, і дійде до села Лопухово в Тячівському районі (цю високогірну частину також охоплює «Свидовець»).
    Загальна протяжність майбутньої дороги – 25 кілометрів, із яких заново необхідно прокласти 11,2 кілометри. Зараз іде процес трасування, тобто розмітка на місцевості, повідомила прес-служба Геннадія Москаля.
    Дорога буде вкрита гравієм, із боків зроблять водовідведення, нею зможуть проїхати звичайні легкові автомобілі.
    «Нова дорога згодиться не тільки для розвитку «Свидовця», а й для мешканців Усть-Чорнянського та Ясінянського кущів, котрим, щоб потрапити один до одного в гості, зараз доводиться робити величезний гак завдовжки 150 кілометрів», – наголошується у повідомленні.
    Курорт «Свидовець» – це продовження гірськолижного комплексу «Буковель», який розташований в Івано-Франківській області та межує з Закарпаттям. Згідно з планами, «Свидовець» зможе одночасно приймати до 28 тис. туристів. На курорті, серед іншого, заплановане навіть будівництво приватного аеродрому з довжиною злітної смуги 1000 м для посадки невеликих літаків.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору