ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Унікальна країна: чому іноземці закохуються в Україну

    28 березня 2024 четвер
    75 переглядів
    Британець назвав 25 фактів про нашу країну, які найбільше дивують іноземців

    Журналіст із Беликобританії Х'ю Морріс назвав факти про Україну, що найбільше дивують та запам'ятовуються іноземним туристам, які відвідують нашу країну.

    Простори України


    Журналіста вразили простори України. За площею це найбільша європейська країна, яка омивається морем на півдні та піднімається високо до вершин Карпатських гір на заході.


    7 чудес України


    Україна має свої сім чудес - пам’ятки, які входять до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, серед яких древній храм Софія Київська, Херсонес та унікальні букові ліси в Карпатах. До цього переліку віднесли й один з обелісків геодезичної Дуги Струве, яка простягнулась на території десяти держав та пролягає від Норвегії до Чорного моря.


    Українці охочі до випивки


    Українці полюбляють випити. Таке враження в журналіста склалося згідно даних Всесвітньої організації охорони здоров'я, де Україна на 6 місці. Більше українців випивають лише білоруси, молдовани, литовці, росіяни та румуни.


    Як же без української горілки


    Британець відзначає, що українці не п'ють алкоголь діжками. А горілку називає національним напоєм, який відрізняється від, як він пише "водки". Горілка, що означає "горюча вода", виконувала магічну функцію. Вона очищала та відганяла злих духів. Журналіста здивувало й те, що цей напій часто приправляють пекучим перцем.


    В багатьох інших країнах також цінують знамениту українську горілку.


    Фаст-фуди та McDonald’s


    В українських McDonald’s завжди можна побачити довжелезні черги. Популярні заклади швидкого харчування розташовані переважно у місцях великих скупчень людей: біля вокзалів, на виходах із метро та навіть у великих торгових центрах.


    В самому серці Європи


    Найбільша за розмірами європейська країна Україна ще й знаходиться в центрі. Самим серцем Європи вважається місто Рахів на Закарпатті.


    Ukraine!


    Раніше англомовні народи називали нашу країну "The Ukraine". Проте з проголошенням незалежності у 1991 році Посол США Вільям Тейлор закликав не використовувати артикль у назві держави, пояснюючи це тим, що більшість українців сприймали таке ставлення як нешанобливе до суверенітету.


    Столиця під землею


    Київське метро дуже глибоке, а деякі станції знаходяться на рекордній глибині. Наприклад, станція "Арсенальна" тягнеться на відстань 105,5 метрів під землю.


    Центральна вулиця столиці - рекордсмен


    Хрещатик вважається найширшою та одночасно найкоротшою вулицею європейських столиць. ЇЇ протяжність всього 1,2 кілометри. Проте її ширина та просторі пішохідні зони просто вражають.


    Котлета по-київськи не київська


    Журналіст пояснив, що насправді знамениту на увесь світ котлету по-київськи вперше приготували не в нинішній столиці України, а ще у 19 столітті у Франції. А на столи східних країн цей рецепт потрапив значно пізніше, коли представникам російської аристократії готували найкращі французькі кухарі.


    Житниця Європи


    Здавна Україна вважалася однією з головних житниць Європи. Трудолюбиві українці обробляли величезні поля, на яких колосилась пшениця та жито. І ця слава призвела до страшних подій у 30-хроках минулого століття, коли Україна була відповідальною за забезпечення всього Радянського Союзу хлібом. Колективізація та жорсткі вимоги до поставки хліба при Сталіні призвели до масового голоду, який 25 країн світу визнали геноцидом проти народу.


    Епіцентр історичних подій


    На території нашої країни відбувалися переломні історичні події, такі як Ялтинська конференція у 1945-му,на якій Сталін, Черчиль та Рузвельт вирішували питання післявоєнного світового порядку. Пізніше Лівадійський палац перетворили на музей та запрошували туди туристів. З 2014 року, після анексії Росією Криму, влада Британії віднесла півострів до списку нерекомендованих для відвідування.


    Місто-привид


    Ще один слід в історії країни залишило місто-привид Чорнобиль, який став епіцентром жахливої техногенної катастрофи. У 1986 році сталась аварія на атомній електростанції. Чорнобиль та прилеглі населені пункти назавжди опустіли, рівень радіації там залишається високим. Проте на свій страх та ризик багато туристів намагаються туди потрапити та на власні очі подивитися, яка доля чекає на міста у випадку страшної ядерної катастрофи.


    Місто кави


    Українське місто лева європейці також називають місто кави. Адже за деякими даними, у Львові найбільше кав’ярень на душу населення. Багато туристів відзначають, що у цьому місті особлива легка атмосфера,практично свято щодня. Ніхто нікуди не поспішає, а на вулицях завжди пахне свіжезмеленою кавою та ароматом духмяної випічки.


    "Гасова лямпа"


    Львів може похвалитися багатьма своїми винаходами, проте одним із них містяни пишаються чи не найбільше. Саме у Львові місцевий фармацевт винайшов гасову лампу, якою згодом користувалися у багатьох країнах світу.
    У старій аптеці "Під Золотою Зіркою", звідки вийшла лампа, зараз знаходиться музей під назвою "Гасова лямпа".


    Тунель для закоханих


    Ще одне незвичайне місце полюбилось молодим людям, які полюбляють там проводити час наодинці, або фотографуватися та хвалитися знімками в Instagram.


    Це частина залізниці, яка пролягла у лісах біля селища Клевань на Рівненщині.


    Просто мрія


    В Україні збудували найбільший вантажний літак у світі - "Мрія", який вже подолав рекордні відстані. Його на власні очі побачили навіть у далекій Австралії. Розмах крил гіганта складає понад 88 метрів.


    Військовий потенціал


    Україна має сильну армію та займає друге в Європі місце за військовою потужністю.


    Лижний курорт


    Любителям зимового відпочинку також є куди податися. Українські карпати радо приймають лижників. Найвідоміший курорт Буковель налічує 55 лижних трас та понад 15 підйомників.


    Велична столиця


    Місто-герой Київ своє звання отримав у 1965 році за мужнє протистояння під час фашистської окупації.
    Київ- мати міст руських. Це колиска славетної Київської Русі та одне з найбільших міст Європи.


    Національна традиція та унікальна культура


    Ще одне явище, яке вражає іноземців – це вміння українських майстринь вручну розписувати пасхальні яйця – писанки. У кожному регіоні є власний орнамент, який вважається оберегом від усього поганого та нечистого.


    Країна натхнення


    Стара українська колискова "Ходить сон коло вікон" стала натхненням на створення легендарної пісні "Summertime" американського композитора Джорджа Гершвіна.


    Батьківщина-мати


    Гігантський монумент радянських часів важко сплутати з іншими. Жінка-захисниця зі щитом та 16-метровим мечем в руках сягає у висоту 62 метри. Монумет є частиною комплексу "Музею історії України у Другій світовій війні".


    Морська країна


    Південні береги України омиває тепле чорне море, яке привертає тисячі туристів. А унікальна культура та гостинність українців кожного приморського регіону залишить гарні враження та спогади на все життя.


    Багата історія


    Україна вважається батьківщиною однієї з перших конституцій. Головний закон має 360-річну історію. У далекому 1710 році конституція встановила повноваження між законодавчою, виконавчою та судовою гілками влади.


    Проте це далеко не всі речі, про які знають іноземні туристи, та й самі українці мало не щодня відкривають для себе безліч цікавого про свою Батьківщину.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору