ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Антиправославні та антицерковні закони відкинуть країну на 50 років назад

    29 березня 2024 п'ятниця
    42 переглядів
    Близько десяти тисяч віруючих звершили молитовне стояння під стінами ВРУ

    Безвізовий режим з ЄС для більшості українців може закінчитися, не розпочавшись. Причиною припинення може стати ухвалення українським парламентом законопроектів №4511 і №4128, вважає директор консалтингової компанії "Партія влади/RPGR Consulting" Олена Дяченко.

    «Положення законопроектів практично унеможливлюють нормальне існування найбільшої православної конфесії – УПЦ. Крім того, законопроекти порушують гарантовані Конституцією право на свободу віросповідання та принцип відокремлення релігії від держави.

    Здавалося б, між бажанням влади взяти під свій контроль найбільшу релігійну конфесію – УПЦ – чиїми парафіянами є близько 32% громадян України (за даними групи Рейтинг, 2016 р.), не має відношення до заповітної мрії українців накопичити на поїздку до Європи та з'їздити без візових обмежень. Однак, режим візової лібералізації, прийнятий ЄС стосовно України, може бути припинений в односторонньому порядку, якщо держава Україна буде порушувати умови угоди.

    Відповідні заяви ЄС робив неодноразово. 27 лютого 2017 року Рада ЄС ухвалила регламент про перегляд механізму призупинення, який може бути застосований до всіх існуючих угод щодо візової лібералізації. "Візова лібералізація надає безліч переваг ЄС і третім країнам. Водночас ЄС повинен мати можливість ефективно відповідати на випадки, коли правила не виконуються", - заявив Кармело Абела, глава МВС головуючої в Раді ЄС Мальти.

    Окрім невиконання умов режиму візової лібералізації, ухвалення подібних законопроектів просто відкидає країну мінімум на 50 років назад, назад у соцтабір. Дозволю собі навести кілька базових відмінностей між правовими державами і класичним зразком соціалістичної держави, до якого ми зараз рухаємося.

    Релігійна свобода – одне з базових прав людини. Законопроекти зареєстровані і плануються до включення до порядку денного засідання парламенту, попри негативні висновки науково-експертного управління. Так грубо держава Україна ще не попирала ні Конституцію, ні базові міжнародні документи по правам людини, починаючи від Статуту ООН», – пише експерт у своєму блозі.

    Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до народних депутатів не приймати антицерковні законопроекти 4128 та 4511

    У своєму Зверненні Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Онуфрій просить народних обранців дослухатися до голосів сотень тисяч віруючих Української Православної церкви та не приймати змін, передбачених в проектах Законів №4128 та №4511, які є антирелігійними та порушують свободу віросповідання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

    Його Блаженство наголосив на тому, що Українська Православна Церква завжди виступала і виступає за збереження миру як у нашій Українській Державі, так і між усіма людьми.

    «Шановні депутати! Ви плануєте розглядати законопроекти №4511 та №4128, негативні відгуки яким уже дали експерти, релігієзнавці, політики та всі небайдужі українці. Але найголовнішу оцінку дали ті, кого зазначені законопроекти безпосередньо стосуються — це православні українці, незгодні з прийняттям запропонованих змін», – підкреслив Предстоятель УПЦ та додав, що до народних обранців вже звернулися понад 300 тисяч громадян України з проханням не приймати ці законопроекти і зараз під стінами Верховної Ради та у різних містах України люди зібралися на молитовне стояння.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору